Tárgyalás

2024.05.13. 08:38

Benzinnel locsolta le haragosát, és sanyargatta őt

Szerdán tart tárgyalást a Gyöngyösi Járásbíróság abban a büntetőperben, melyben a vád aljas indokból, a sértett sanyargatásával elkövetett, személyi szabadság megsértésnek bűntette, a vádlott pedig R. J. 

Sike Sándor

A szerdai gyöngyösi tárgyalás vádiratának a lényege: a terhelt egy hajnali órán, két óra körül – ittas állapotban – megjelent a sértett házánál, a zárt ajtót berúgta, és felszólította a felébredő embert, hogy azonnal keljen fel és öltözzön fel. Eközben a vádlott ordítva azt is elárulta, hogy szándéka az elszámolás, majd a tettek mezejére lépett: erőszakkal áthúzta a sértettet a szomszédos, általa és családja által lakott házba, a konyhában leültette, bántalmazta és azzal fenyegette, hogy megöli, majd egy spaniferrel a gerendához kötötte.

A megkötözött ember bántalmazása tovább folytatódott, amit azzal fokozott az "elszámoltató", hogy háza melléképületéből egy benzinnel töltött kannát hozott ki és a sértettet lelocsolta, majd felhívta a 112 segélyhívó számot, amelyen közölte, hogy a sértettet kikötötte, meg fogja ölni, majd magával is végez.
Bár a bántalmazott ember sérülései összességében nyolc napon belül gyógyulók voltak, a bűncselekmény körülményei súlyossá teszik azt.

(Főoldali képünk illusztráció Fotó: Shutterstock)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában