Díj

2023.05.06. 15:12

A hatvani kórházban energiatudatosak

Energiatudatos kórház díjban részesült a hatvani Albert Schweitzer Kórház.

T. O.

A parlamenti ünnepélyes átadó

Forrás: Beküldött fotó

A Virtuális Erőmű Program (VEP) immár tizenharmadik alkalommal megtartott parlamenti díjátadó gáláján az elismerést Szili Katalin, a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács örökös elnöke, dr. Molnár Ferenc, a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. ügyvezetője és Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató adta át. 

A díjjal a gyógyintézmény jogosulttá vált az Energiatudatos Kórház védjegy használatára. Kőrösi Csabának, az ENSZ Közgyűlés elnökének méltató beszéde nyitotta meg az eseményt, amelyen miniszterhelyettesek és más magas rangú közjogi méltóságok egész sora vett részt. Jelezve: a klímaváltozás és a fenntartható fejlődés ügye mára a legmagasabb szintű nemzetközi és hazai érdek, a VEP pedig a téma egyik iránymutató példája – fogalmazott. 

A program korábbi fővédnöke, Áder János volt köztársasági elnök és Arany-Jádi Enikő, aki csaknem tíz éve a VEP háziasszonya, kaphatták meg az első, ezzel hagyományt teremtő nagyköveti díjakat, mivel az utóbbi évtizedben a legtöbbet tették a program sikerességéért. 

Szili Katalin kiemelte: a VEP eredménye egyedülálló, mert Kelet-Közép Európa vezető fenntarthatósági programjának csapata és partnereik nem csupán tovább tudták vinni a több mint tíz éve tartó töretlen növekedést, de emelték annak dinamikáját is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában