Siker

2024.05.16. 11:00

Új közösségi tér épülhet Mátraballán

Új közösségi térrel gyarapodhat Mátraballa. Sikeres pályázatuk révén 248 millió forint érkezik a mátrai településre.

Barta Katalin

Mátraballán a napokban kapták a jó hírt, hogy az önkormányzat sikeres pályázatára 248 millió forint érkezik hamarosan a település kasszájába. Ebből új közösségi teret hoznak létre. Pádárné Gyuricza Henriett polgármester arról számolt be, hogy a közös munka gyümölcse ismét beérett. Az önkormányzat mintegy 248 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett „Élhető települések” tárgyú támogatási felhívás keretében.

A pályázati pénzből új közöségi teret alakítanak ki Mátraballán
A pályázati pénzből új közöségi teret alakítanak ki Mátraballán
Forrás: Pádárné Gyuricza Henriett/Facebook

-A projekt keretében új közösségi teret is létrehozunk, a – már külső felújításon átesett – Kultúrház belső felújítása, elektromos hálózat, fűtési rendszer, tálalókonyha és vizesblokkok korszerűsítése mellett, a korábban vendégházként működő ingatlan teljes – külső, belső – felújítása valósul meg. Ebben az épületben tervezzük a Dalkör, az Ifjúsági klub és Szakkörös csoportjaink elhelyezését is. A felújítás során mindkét épületünk esetében figyelembe vételre kerülnek az energiatakarékossági szempontok, a későbbi üzemeltetési költségek csökkentése érdekében. Az épületek teljeskörű akadálymentesítése is megvalósulhat, így a rendezvények, szolgáltatások minél szélesebb társadalmi körben elérhetővé válnak - írta közösségi oldalán

A támogatási szerződés megkötését követően kezdődik meg a részletes tervek kidolgozása. A munkálatok még ebben az évben elkezdődhetnek. A jövő évi programokat már a megszépült környezetben rendezhetik meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában