Budapesti Fesztiválzenekar

2024.05.01. 13:00

Aranykor koncert lesz Gyöngyösön is

Május 2-án indul a tavaszi közösségi hét, amelynek során számos konceret, köztük két ingyenes templomi és egy zsinagógakoncertet is ad a Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) - közölték a szervezők az MTI-vel. Gyöngyösi idősotthon is lesz a helyszínek között.

Heol.hu

A Budapest Fesztiválzenekar kamaraformációi ezúttal Mozartot és Bartókot, Prokofjevet és Borogyint játszanak tucatnyi idősotthonban és "Óz, a csaló varázsló" zenei kalandjaival lepik meg a gyerekeket két fővárosi iskolában. Egy református és egy katolikus templomban is barokk programmal készülnek, egy zsinagóga hallgatóságát pedig Mozart és Elgar zenéjével nyűgözik le - olvasható a szervezők közleményben.
A BFZ gyerekeknek szóló, játékos Zenevár programja ezúttal két budapesti helyszínre látogat el. Az időseket megszólító Aranykor koncertek hat fővárosi mellett egy pátyi, egy gyöngyösi, egy péceli, egy kincsesbányai és két szombathelyi idősotthont keresnek fel.

- Az idősotthonok lakói mindig nagy szeretettel fogadják ingyenes koncertjeinket. Ünnepként készülnek ezekre az alkalmakra: utánaolvasnak a daraboknak, felveszik a legcsinosabb ruhájukat, és odaadó figyelemmel hallgatják végig a műsort. Koncertjeink célja, hogy bevezessük a hallgatóságot a zene csodálatos világába: így az idősek akadályok nélkül, otthonos környezetben élvezhetik a muzsika örömét - írják a BFZ honlapján.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!