Labdarúgás

2023.08.09. 10:37

Magyar Kupa: az FC Hatvan és a Lőrinci NB III.-as ellenfelet kapott

A 2023/2024-es Mol Magyar Kupa 2. fordulójában az FC Hatvan, az Eger SE és a Maklár SE is vendégként szerepel – olvasható az MLSZ adatbankjában.

Heol.hu

A maklári Jéger Bencéék magasra vágynak

Forrás: Lénárt Márton/Heves Megyei Hírlap

A Zagyva-parti gárda a szintén NB III.-as DEAC vendégeként harcolhatja ki a harmadik fordulóba jutást. A hajdúságiak az előző körben Monostorpályiban győztek (2–0), míg a hatvaniak Jászberényben igazolták a papírformát (3–0).
Az ugyancsak NB III.-as Eger SE csapatára újabb szabolcsi túra vár: a Gyulaházán aratott gólzáporos győzelmet (7–0) követően, Tarpán következik az újabb megméretés Céró Bálint edző együttesének. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő hazaiak az előző fordulóban 4–0-al búcsúztatták a Hajdú-Bihar vármegyei I. osztályban szereplő a Balmazújvárost.

A vármegyei I. osztályú Maklár szintén Szabolcsban folytathatja kupamenetelését,  a 3. fordulóba a szintén vármegyei I.-es Nagyecsed RSE legyőzésén át vezet az út Besenyei Richárdéknak. Az NRSE előzőleg a Hajdúszoboszlót búcsúztatta (4–1), míg a makláriak Karancslapujtő  csapatát ejtették ki (3–1).
A kupanyitányon a Bánk-Dalnoki LA gárdáját búcsúztató (6–1) Lőrinci VSC hazai pályán szerepelhet a második fordulóban: az NB III.-a újonc Cigánd komoly kihívást jelent Gulyka Zsolt vármegyei I.-es csapata számára. A borsodiak a Csengersimáért KHE együttesével szemben 6–0-s győzelemmel harcolták ki a továbbjutást, miközben a bajnokságban előbb a Gyöngyösi AK  (2–1) majd az Eger SE gárdáját is felülmúlták (4–0).

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. A második forduló mérkőzéseit augusztus 26-án rendezik.

A Heves vármegyei csapatok mérkőzései

DEAC (NB III.)–FC Hatvan
Lőrinci VSC–Cigánd SE (NB III.)
Tarpa SC (vármegyei I. o.)–Eger SE
Nagyecsed RSE (vármegyei I. o.)–Maklár SE

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában