Labdarúgás

2024.01.13. 16:49

Eger SE: remek első félidő jó eredménnyel, de súlyos sérüléssel

A közös edzéseket január 8-án kezdett Eger SE csapata szombaton már az első edzőmeccsét is lejátszotta. Az NB II.-es Budafok elleni döntetlenre azonban szomorú eset nyomta rá a bélyegét.

Bódi Csaba

Zsóri Dániel (jobbra) és Barta Donát (mellette) bemutatkozott a csapatában

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Több mint biztató. Az első 45 percről egyöntetűen ez a vélemény fogalmazódott meg egri szempontból. Az NB III.-as gárda eltűntette az osztálykülönbséget, ráadásul a bátor játékhoz Gíber Attila jóvoltából gól is párosult. 

A hátrányt csak a játékrész lefújása előtt egy perccel egyenlítette ki Szerető Krisztofer. 

Az egyhetes mezőkövesdi edzőtáborozásukat gyakorlómeccsel kezdő budafokiak a szünet után már mezőnyfölényben futballoztak, ám csupán egy igazán nagy helyzetük akadt, mégpedig az MTK-tól téren visszatért Zsóri Dániel révén. A Puskás-díjas csatár azonban senkitől sem zavartatva, öt méterről mellé fejelte a jobb oldalról érkezett beadást. 

A mínuszok ellenére jó talajú élőfüves pályán rendezett összecsapáson az ESE-ben bemutatkozott a 17 éves csatár Barta Donát (Mezőkövesd U19), míg a gyöngyösi származású, 26 éves Patócs Richárdot (Hajdúböszörményi TE) ezúttal tesztelte a szakvezetés. A leigazolni szándékozott Sós Máté (Budafok) egyelőre a pálya széléről követte az eseményeket. 

Zvara Dávid és Géringer Tamás kihagyta a találkozót, a távozófélben lévő Beliczky Gergő és Jacsó Dávid azonban csereként beszállt a játékba. 

Fájdalom, hogy az első játékrészben Kispál Tamás egy ütközést követően úgy ért földet, hogy súlyos vállsérülés lett a vége. Az első, még nem hivatalos diagnózis szerint kulcscsont-törést szenvedett a középpályás, ha pedig ez beigazolódik, akkor rá tavasszal aligha számíthat a szakvezetés. 

– Kispál Tamás személyében sajnos nagyon fontos játékosunk szenvedett súlyos sérülést, ami a mérkőzés negatív oldalának számít. Az idei első edzőmeccsünk játékbeli részét illetően  elmondható, hogy azt a filozófiát, amit képviselünk, a fiúk automatikusan és egyre jobban megvalósítják. Az első félidőben szerintem jobban futballoztunk a Budafoktól, a szünet után azonban látszott, hogy fizikálisan még az elején járunk a mukának. A játék képével nagyon elégedett voltam – értékelt az Eger SE vezetőedzője, Lázok János.

Felkészülési mérkőzésen:

BUDAFOKI MTE–EGER SE 1–1 (1–1)
Mezőkövesd, Zsóry Edzőközpont. . V.: Rúsz Márton (Berényi, Punyi).
BUDAFOK: Gundel-Takács – Bíró, Lorentz, Horgosi, Kalmár – Nagy G., Oláh – Vasvári, Kovács D., Szerető – Elek. Csere: Horváth A. – Czérna, Fekete, Horváth O., Merényi, Nándori, Németh M., Szöllősi, Zsóri. 
EGER: Bukrán (Iváncsics) – Juhász G., Hegedűs, Dulló – Balázs P., Kispál – Juhász Á., Nagy-Kolozsvári, Nagy Á., Farkas G. – Gíber. Csere: Ivancsics – Debreczeni, Almomani, Jacsó, Barta D., Beliczky, Németh G., Koczka.
GÓL: Szerető (44.), ill. Gíber (20.)
KÖVETKEZIK: Eger SE–Tiszakécske, Mezőkövesd, január 20., szombat, 13.00.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában