Labdarúgás

2024.05.01. 09:17

Futballista apák és nagyapák tisztelete: emlékparkot avatnak Kompolton

Ünnepi rendezvény előzi meg május 4-én, szombaton az Tarnamente SSZE–Egerszóláti SK vármegyei II. osztályú mérkőzést.

Bódi Csaba

A rendezvény plakátja

Forrás: Beküldött fotó

A Tarnamente Sport és Szabadidő Egyesület a fent említett napon 15.30-tól emlékparkot avat a Kompolti Sportpályán.

– Az 1940-es években apáink és nagyapáink már rúgták a bőrt Kompolt, Kápolna és Kál füves pályáin – szerepel az esemény meghívójában.

– Ők szerettették meg velünk a labdarúgást és az ő példájukon tanultuk meg, hogy csak szívvel, lélekkel és alázattal érdemes erre a fűre rálépni, legyél labdarúgó vagy szurkoló. Ezeknek az embereknek és az általuk képviselt szellemiségnek szeretnénk emléket állítani, hogy az utódaink is megismerhessék örökségünket és tisztelhessék múltunk helyi labdarúgó csillagait.” 

Az elődökre méltó módon emlékeznek
Forrás:  Beküldött fotó

A Tarnamente Emlékpark átadó rendezvény és azt követő Tarnamente SSZE–Egerszólái SK labdarúgó-mérkőzés (17.00) vendége lesz Náksi Attila lemezlovas, zeneszerző, zenei producer, egyben a magyar labdarúgó-válogatott legendás partihimnuszának alkotója, a Trollfoci stábja, valamint a Wolf TSE tánccsoportja. A rendezvényt megtisztelik jelenlétükkel az egyesület korábbi labdarúgói és az MLSZ HevesVármegyei Igazgatóságának képviselői is. A meghívott vendégeknek egytálétellel kedveskednek.

– Bár a futballpálya Kompolton található, de a Jézus szíve brigádot alkotó közösség Kompoltról, Kálból, Kápolnáról és Nagyútról alkot egy egységet – emelte ki a szervezők nevében Blahó László egyesületi elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában