Bulvár-celeb

2024.05.15. 06:34

Itt vannak a részletek: így védik a legnagyobb filmsztárokat

A filmsztárok biztonságának érdekében a mesterséges intelligenciát is bevetik.

MW

Fotó: Michael Tran / AFP

Kísérleti eszközökkel és a mesterséges intelligenciával erősítették meg a kedd este kezdődő 77. cannes-i fesztivál biztonságát, miután két hónappal a párizsi olimpia kezdete előtt a terrorkészültség továbbra is a legmagasabb szintű Franciaországban.

A világ legnagyobb filmes találkozójára, amely 12 napig tart, a filmsztárok mellett csaknem 40 ezer akkreditált vendég, köztük 4500 újságíró hivatalos. 

Itt vannak a részletek: így védik a legnagyobb filmsztárokat

Őket és a tengerparti kisvárosba a következő napokban érkező több százezer filmrajongót 17, a mesterséges intelligenciát használó térfigyelő kamerával is ellenőrizni fogják – jelentette be Cannes önkormányzata.

Ezt a rendszert „kísérleti jelleggel” telepítették a Fesztiválpalota köré, a seregszemle legjobban megfigyelt területére, ahol a filmvetítések zajlanak, és ahol a többi között Francis Ford Coppola, George Lucas, Meryl Streep, Emma Stone, Selena Gomez, Catherine Deneuve és Demi Moore is megfordul majd.

Ez a technológia lehetővé teszi Cannes városvédelmi központja számára, hogy „azonosítsa a kockázatosnak vagy gyanúsnak vélt eseményeket vagy  viselkedést”, és segít kiszűrni az elhagyott csomagokat, a fegyverek jelenlétét, a földön fekvő embereket vagy bármilyen tömegmozgást.

 

Hamarosan érkeznek a filmsztárok a 77. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválra
Fotó: MTI/EPA/Andre Pain

A 2019 óta igényelt „kiegészítő technológiai felügyeleti eszközöket” a 2024. évi olimpiai és paralimpiai játékokra vonatkozó törvénynek köszönhetően kapta meg a város – mondta az AFP hírügynökségnek David Lisnard, Cannes polgármestere. 

Ezek az új kamerák „Franciaország legsűrűbb videóvédelmi hálózatához” kapcsolódnak, amely 884 kamerával rendelkezik, azaz „minden 84 lakosra jut egy” Cannes-ban, hogy „hatékonyabbá tegyék a biztonsági rendszert” – hangsúlyozta a városvezető.

Az önkormányzat a kamerákon kívül "„62, közvetlenül a videóvédelmi rendszerhez kapcsolódó segélyhívó gombot helyezett el a közterületeken, egyebek mellett iskolákban, bölcsődékben, középületekben, imahelyeken és üzletekben” – tette hozzá a városvezető, aki arra is emlékeztetett, hogy több száz helyi és az ország más részeiből Cannes-ba vezényelt rendőr, valamint a fesztivál mintegy négyszáz fős biztonsági személyzete is ügyel majd a rendre és a biztonságra.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában