Sport

2016.10.22. 17:48

Biros Péter is bekerült az elnökségbe

Kemény Dénes maradt a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) elnöke.

MTI

Fotó: Lenart Marton

Tisztében további négy évre - ellenjelölt nélkül, nyílt szavazással - a szombati közgyűlés erősítette meg. A küldöttek társelnöknek ismét Beck Györgyöt választották, a két alelnök pedig Vári Attila és a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás lett.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Biros Péter 12 tagú grémium tagja lett Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A 12 tagú elnökségbe bekerült a férfiválogatott szövetségi kapitányi posztjáról a héten leköszönt, az év végeztével távozó Benedek Tibor is. Tagja lett a testületnek a szintén háromszoros olimpiai aranyérmes Biros Péter is.

Az elnökség összetétele: Benedek Tibor, Biros Péter, Boros Tamás, Faragó Tamás, Gergely István, Hoffmann Tamás, Kovács István, Magyar József, Nyíri Zoltán, Pázmányi Gábor, Szívós István, Tóth Sándor.

Az új elnökség a közgyűlést követően megtartott első ülésén Hesz Mátét főtitkárnak, a tisztet eddig betöltő Nemcsik Balázst pedig ügyvezetőnek választotta. A szövetség honlapjának beszámolója szerint a férfi szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban a testület úgy határozott, hogy következő, várhatóan novemberi ülésén dönti el, milyen szisztéma szerint választja ki a válogatott szakvezetőjét - vagyis kijelöl-e valakit, vagy pályázatot ír ki a tisztségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!