Sport

2008.10.25. 17:03

Kikapott az Eger – lemondott az edző

A Balassagyarmattól elszenvedett kétgólos vereséget követően bejelentette lemondását Horváth Tamás, az Egri FC NB III-as labdarúgó-csapatának vezetőedzője.

B. Cs.

Egri szempontból jól kezdődött a 12. forduló mérkőzése, ugyanis Káposzta Péter csúsztatott fejesgóljával a 17. percben vezetést szerzett a hazai gárda. Válaszként még nem telt el félóra sem a meccsből, amikor fordított a nógrádi egylet. Előbb a 25. percben 23 méterrről elvégzett szabadrúgásból, majd a 29. percben 11-esből a hórihorgas László Lóránd talált be Áncsán Attila kapujába, gondoskodva róla, hogy Bodonyi Béla távozását követően a kispadra vissza Lenkei Gábor, no és társai örülhessenek. [caption id="" align="alignright" width="150"] Horváth Tamás megelégelte az eredménytelenséget. Fotó: Lénárt Márton.
[/caption]

A vendégek jó kedve a második félidőben csak fokozódott, mivel Zolnyánszki Norbert a 56. percben szögletrúgás után jókor érkezve, a öt és felesről a hálóba bólintotta a labdát. Az egri edző, Horváth Tamás eközben a játékvezetői hármas ténykedését bírálta, és azon bosszankodott, hogy miért pártol el csapatától hazai pályán a szerencse. A 80. percben aztán Kaknics László sem bírta idegekkel, s hátulról buktatásáért egyből piros lapot kapott. A forduló előtt a 14. helyen álló Balassagyarmat így emberelőnyben játszva zárta a meccset, s vitt el három pontot a 11. helyen tanyázó egriektől. Utóbbiak számára azonban nem csak azon kell gondolkodni, hogy mi lehet az oka a házigazdaként mutattott gyenge teljesítménynek, hanem új edzőt is kell találni, mert Horváth Tamás a meccs végén bejelentette lemondását.

– Tovább nem adom a nevemet ehhez a vesszőfutáshoz. Befejezem a munkámat a felnőtt csapat élén. Saját egészségem megóvása érdekében felállok, egyben köszönöm az elvégzett munkát. Sok teendőm van még az utánpótlás terén – fogalmazott Horváth Tamás.

Egri FC – Balassagyarmat 1–3 (1–2) Eger, 100 néző. V.: Farkas Tibor (Csák J., Habdák J.). Gólszerzők: Káposzta, ill. László L. 2 (egyet 11-esből), Zolnyászki. Jók: senki, ill. Mohácsi, Geregai, Zolnyánszki, Lovász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!