Kék hírek, bulvár

2009.01.15. 09:10

Erdészetvezető vs. baltás ember - fatolvajok járják a Szalajkát

Az ország egyik leglátogatottabb kirándulóhelyén, a fokozottan védett Szalajka-völgyben is megjelentek a fatolvajok.

N. Z.

Gyaníthatóan azok, akik korábban Ózd térségében ténykedtek. Kézikocsival, biciklivel viszik a fűrésszel, fejszével „elejtett” zsákmányt.
Grédics Szilárd, az Egererdő Zrt. Szilvásváradi Erdészet erdészetvezetője meggyőződött arról, hogy temérdek turista gyönyörködik a tájban. Ám azt is észlelte, hogy valaki serényen termeli ki a fát. Megszólította az illetőt, aki zavarba sem jött. Az erdészetvezetőt annál inkább bántotta, hogy a kirándulók közül senki nem állt mellé, védtelen volt a baltás emberrel szemben. Azt sem furcsállotta senki, hogy a szemük láttára biciklin tolja valaki a lopott fát.
Nagy pusztítás történt Szilvásváradon a családi sípálya szomszédságában is. A rendőrök intézkedtek, de ez aligha adja vissza a fák életét. Az erdészetvezető hangsúlyozta: ma az emberek már nem foglalkoznak azzal, honnan érkezett a tűzifa, amit kisteherautókról megvesznek. A szegénység lebontotta az erkölcsi gátakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!