Kék hírek, bulvár

2013.05.24. 21:19

Fekvenyomásban sem ismer kegyelmet az egri járőrvezető

Mozsár Ákos legutóbb a miskolci Scitec Raw Power Kupán érte el kategóriájában az első helyet.

Szomszéd Eszter

Korábban „csak” súlyzós edzéseket végzett, újabban fekvenyomásban ér el jobbnál-jobb eredményeket. A vámosgyörki Mozsár Ákos kollégái buzdítására adta versenyzésre a fejét, ami legutóbb Miskolcon hozott sikert számára.

– Szerencsés embernek mondhatom magam, hiszen a munkám azonos a hobbimmal – mondta széles mosollyal az arcán érdeklődésünkre Mozsár Ákos. – A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Közterület Támogató Alosztályának járőrvezetőjeként rendkívül sokrétű feladatot látok el, ezért is örültem, amikor Egerbe kerültem. Sokkal izgalmasabb, mint az, amit egy „egyszerű” járőr végez. Úgy érzem, a testalkatom is inkább ehhez illik. A szakmában megkövetelik tőlünk, hogy folyamatosan fejlesszük fizikai állóképességünket és elméleti tudásunkat, melyhez a rendőrség biztosítja a feltételeket.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A képzési napon. Mozsár Ákos szerencsésnek tartja, hogy munkája és hobbija is ugyanaz: el is várják tőle, hogy rendszeresen képezze magát, és a versenyekre is tud készülni. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]

A harmincadik életévében járó, jól megtermett férfi a miskolci rendészeti szakközépiskola elvégzését követően a lakóhelyéhez igazán közel, Gyöngyösön kapott munkát, majd onnan a megyeszékhelyre sodorta az élet.

– A heti képzési napokon a szolgálatellátáshoz szükséges speciális feladatainkat gyakoroljuk: ilyen például a lövészet, az épületharcászat, de személyvédelemmel és sportesemények biztosításával is foglalkozunk – avatott be teendőibe Mozsár.

Az alosztály tizenegy tagú egri csapatában szabadidejében mindenki sportol valamit: többek a küzdősportokban jeleskednek, ám akad olyan is, aki edzőteremben súlyzózik, sőt, erőemelők is színesítik a palettát.

A vámosgyörki férfi a fekvenyomással 2012-ben kezdett el versenyszerűen foglalkozni, ahol manapság is rendkívül eredményes. Legutóbb a miskolci Scitec Raw Power Kupán érte el kategóriájában az első helyet.

– Tíz évvel ezelőtt edzőteremben végeztem súlyzós edzéseket, de a munkám miatt akkor nem állt módomban eleget foglalkozni ezzel – folytatta a sportember. – Tavaly a kollégák buzdítására jelentkeztem egy miskolci fekvenyomó versenyre, ahol ezüstérmesként zártam. Ez adta meg az indíttatást arra, hogy ősszel benevezzek a Belügyminisztérium által szervezett megmérettetésre is, ahol a 100 kg-os kategória győzteseként állhattam a dobogó legfelsőbb fokára. Idén már súlycsoportomban elért első helyezés mellett, az abszolút összesítésben a második lettem – büszkélkedett újabb sikerével Ákos.

A hölgyeket, akik olvasnak Ákos munkájáról, sikereiről, bizonyára az is érdekli, vajon foglalt-e Ákos szíve. El kell, hogy szomorítsuk őket: az izmos férfi a Szépasszony-völgyben talált rá élete párjára, aki szintén nagyon büszke barátja eddig elért eredményeire. Ugyan, még házastársi kapcsolatról nem beszélhetnek, de elmondásuk szerint, nem tartják elképzelhetetlennek, hogy a közeljövőben házasságkötésre is sor kerül. A fekvenyomó bajnokot hivatása sokszor az ország távoli pontjaira is elszólítja, így – sajnálatukra – kevés időt tölthetnek együtt.

– Az egyértelmű, hogy nem az érzékenyeknek való munka az enyém, de ugyanakkor szeretek biztonságérzetet adni az embereknek, a kedvesemnek. A kollégáimmal is nagyon jó kapcsolatot ápolunk, bízunk egymásban, tudjuk, hogy mindig számíthatunk a másikra, ezt a munkát valójában másképp nem is lehet csinálni – zárta szavait Mozsár Ákos.

„Oda megyünk, ahol segíteni kell”

– Oda megyünk, ahol segítségre szorulnak. Sokszor védett személyeknél látok el feladatot, de végzünk körözési munkát is, ekkor akár az egész országot is át kell szelnünk, hogy valakinek a nyomára bukkanjunk. Fegyver, sisak, lövedékálló- és taktikai mellény, ez a mi felszerelésünk, ezért is fontos, hogy odafigyeljünk a súlyunkra. De nem szoktunk azzal kérkedni, hogy mit csinálunk. Nem úgy ismerkedtem például, mikor korábban odamentem egy lányhoz, hogy: „helló, kommandós vagyok!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!