Sport

2013.06.06. 16:49

Milliók nélkül álom marad az NB I/B az FSC-nek

A másodosztályú szerepléshez a TAO-s pénzek és az önkormányzati támogatáson túl mintegy 3–4 millió forint pluszbevételre szükség.

S. K.

– Korábbi névadó szponzorunk, a Fenstherm Kft. képviselő jelezték, a jövőben már nem képesek anyagi segítséget nyújtani, erkölcsi támogatásukról azonban továbbra is biztosítottak bennünket – árulta el Atkári Lajos, az NB II. Északkeleti csoportjában bajnoki címet szerzett Füzesabonyi SC női csapatának edzője.

– Az osztályváltással járó plusz kiadások előteremtése így komoly feladatnak ígérkezik. A másodosztályú szerepléshez a TAO-s pénzek és az önkormányzati támogatáson túl mintegy 3–4 millió forint pluszbevételre szükség. A becsült NB I/B-s költségvetés 10–12 millióra tehető egy amatőr csapat szerepeltetéséhez.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Erdélyi Annamáriáékat padlóra terítheti az esetleges nemleges döntés Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A másodosztályú bajnokságra június 30-ig lehet benyújtani a nevezéseket. Ha a klub képviselői záros határidőn belül nem találnak megoldást a fedezet előteremtésére, csak álom marad az NB I/B.

– Nem szeretnénk felelőtlen döntést hozni, egyértelműen az anyagiak függvénye az osztályváltás. A játékosok szeretnék magukat megméretni a magasabb osztályban, arról nem beszélve, ha nem vállaljuk a feljebb lépést, az motivációs gondokat is előidézhet. Minden segítséget szívesen veszünk – zárta szavait a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!