Sport

2013.07.11. 07:38

Ezüstös ünnep Nagyrédén

A Szőlőskert Nagyréde SC kasszájából 4,6 millió forint TAO-s támogatás hiányzik, így idény közbeni infrastrukturális átalakításokra lesz szükség a labdarúgó megyei I. osztályban a felnőtteknél is az ifjúságiaknál is ezüstérmes egyletnél.

Hegoczki F. Zsolt

Fotó: unknown

– Késik a pénz – közölte Gyetvai Péter, a megyei igazgatóság megbízott igazgatója a Szőlőskert SC részére a helyi napközi és a gyöngyösi Koháry étterem által szervírozott évzárón. – Júniusban osztották volna ki forintokat, ám az MLSZ tájékoztatása szerint erre a hónapra várható az utalás, de nem lehetetlen, hogy augusztus eleje lesz belőle. Adminisztratív túlterhelés áll a háttérben.

Kovács László, a rédei egylet elnöke lapunk kérdésére elmondta, hogy csak a rédei klub esetében 4,6 millió forintról kell beszélni, amely még nincs a helyi kasszában.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Forgács Dániel (balra) személyében házi gólkirályát veszítette el a bajnoki ezüstérmes nagyrédei együttes Fotó: Scherübl Norbert
[/caption]

– Ennek a kárát sajnos a játékvezetők és a szurkolók érzik majd, ugyanis a klubház tetőterét ebből fejeztük volna be komfortos játékvezetői öltözővel, és további kiszolgáló lehetőségekkel, továbbá egy, a nézők számára épülő mosdóhelyiség hiányzik – jelentette ki a vezető. – A bajnokság kezdetére ezek semmiképpen nem készülnek már el. Rákényszerülünk az idény alatti átadásra. Örülnénk, ha meglenne mihamarabb.

Kovács László elmondta, hogy további anyagi típusú problémák is adódtak. Az egyesület gazdálkodása 2012-ben jól alakult. Nagyban köszönhető ez az akkori társasági adónak és az MLSZ költségcsökkentő támogatásának. Nagy örömre adott okot, hogy az összes fennálló tartozást ki tudták fizetni a decemberi szezonzáróig, ezért a 2013-as évet nagyon optimistán kezdték. Azonban az Emberi Erőforrások Fejlesztése Alapítványhoz benyújtott több mint 4 millió forintos pályázatra csupán 250 ezer forintot nyertek, míg két főtámogató közül az egyiktől még várnak egy milliós nagyságrendű tételt. A költségvetés felborult. További szponzorokat keresnek. A tartozásokat mihamarabb szeretnénk rendezni.

A felnőtt csapat ezüstérme az utolsó pillanatokban jött össze, ugyanis félévkor Nagy Gábor vezetése alatt még a középmezőnyben tartózkodott a Szőlőskert. Nagy távozásával öt játékos is eligazolt, így a négy új játékosnak a beilleszkedését is meg kellett élni. Barna Tibor és Gódor János közös edzősködésével megújult a csapatszellem, nőtt az edzéslátogatottság. A futballisták 70–80 százaléka rendszeresen járt edzésre, amelyet példaértékűnek tartanak a munkahelyi elfoglaltság mellett. Megtanultak a fiúk minden körülmények között győzni.

Nyáron a felnőttektől távozik a házi gólkirály, Forgács Dániel, illetve a szintén sok érdemet szerzett Hajlinger Balázs. Mindketten egy osztrák alacsonyabb osztályú csapatban folytatják.

– Örülünk neki, hogy a két játékos külföldön megméreti magát. Mindig szeretettel várjuk vissza őket – rögzített Kovács László.

Gyetvai Péter türelmet kért a támogatást illetően, majd az ifjúságiaknak is átadta az ezüstérmeket. Az ifiből Domoszlai Kristóf 46 góllal szintén második lett a megyei góllövőlistán. Nagy Attila utánpótlás edző örömmel szólt arról, hogy rég volt ilyen eredmény U19-es szinten, amikor is a tavalyi harmadik helyezés után „még egy lapáttal rá tudtak tenni”, s nemhogy az ezüst, hanem majdnem az első hely is összejött.

Szerinte ez a siker a nagy tiszteletben álló Majoros „Maszek” András által irányított ifjúsági csapat menetelését idézte fel. Gyönyörű ajándékcsomaggal és emlékserleggel engedték kiöregedni az ifiből Barai Dávidot, Gódor Ádámot, Patkós Ádámot és Szabó Pétert, a kvartett pótlására Fodor Martin és Paulik Tamás érkezik vissza Egerből.

Kovács László végül bejelentette, hogy ha már ennyit viaskodik a klub a pénzekért, vívószakosztályt is alapított az egylet Zödös Zsolt irányításával. Ezt a haderőnemet azonban nem vetik be a pénzek megszerzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!