Közélet

2013.07.13. 15:53

Játékok, versenyek és egy tál gulyás

Immár tizenkét esztendeje annak, hogy először rendezett nosztalgia majálist az ÉFOÉSZ Heves Megyei Közhasznú Egyesülete.

P. A.

Idén azonban az esős időjárás miatt elhalasztották a programot, s szombaton tartottak Tóparty-t, mintegy 200 fő részvételével Síkfőkúton.

– Látni s láttatni akartuk, hogy milyen kevés és milyen egyszerű dolgok kellenek ahhoz, hogy a gyermekeknek örömet szerezhessünk – fogalmazott Radics Istvánné egyesületi elnök. – Fontos, hogy az intézmény, vagy az otthon falain kívül is találkozzunk, s egy felhőtlen napot tölthessünk együtt, amely a kikapcsolódásról szól, kötetlenül.

A program igen színesnek bizonyult, volt zsákban futás, kötélhúzás, kézművesedés, közben elkészült a bográcsgulyás, amit mindenki jóízűen fogyasztott el. Az Egri Barátnők a Jövőért kezdeményezte rajzpályázatot idén is meghirdették, s e napon értékelték a munkákat, amelyek ezúttal az erdő lakóiról szóltak. Az alkotásokat hamarosan bárki megtekintheti a Civil Házban.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Az egész napot áthatotta a humánusan gondolkodó emberek összefogása, mely lehetővé tette, hogy a sérüléssel élő gyermekek és felnőttek élete szebbé, színesebbé, eseménydúsabbá válhasson.

Címkék#egér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!