Kék hírek, bulvár

2013.08.01. 15:30

Az utastérben hagyott értékek vonzzák a bűnözőket

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a rendőrség kéri, hogy fogadják meg bűnmegelőzési tanácsaikat.

HEOL

Car theft and break in

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A gépkocsifeltörések esetében szinte mindig az emberek könnyelműsége segíti hozzá az elkövetőket a könnyű zsákmányhoz. Az utastérben hagyott értékek vonzzák a bűnözőket. A műszerfalon felejtett mobiltelefonra, az ülésen vagy éppen az ülés alatt lévő táskára a tolvajok gyorsan felfigyelnek. Amennyiben nem találnak értéket, előfordul, hogy nem tulajdonítanak el semmit sem, azonban a rongálással járó kár és bosszúság ilyenkor sem elhanyagolható.

Az áldozattá válás elkerülése érdekében a rendőrség kéri, hogy fogadják meg bűnmegelőzési tanácsaikat:

- Soha, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban!

- Ne hagyjanak még üres táskát, valamint ruhaneműt sem az utastérben!

- Ha kiszállnak a gépkocsiból, minden esetben vegyék ki a GPS készüléket a tartójával együtt!

- Ne felejtsék az autóban a kivehető rádiót sem! Amennyiben előlapja levehető, kiszálláskor mindig tegyék biztonságos helyre!

- Ha a bevásárolt árut csak látható helyre tudják elpakolni, ne hagyják őrizetlenül a gépkocsit, mivel aki figyelte Önöket, fel is törheti autójukat!

- Mindig zárják be a jármű ajtóit, az ablakokat húzzák fel, kapcsolják be a riasztót, még akkor is, ha csak pár percre szállnak ki!

- Előfordulhat, hogy a tolvaj a gépkocsiba bejutva kinyitja a biztonságosabbnak vélt csomagtartót is és onnan tulajdonít el értékeket. Ezért kérjük, értéket soha ne hagyjanak az autójukban, még a csomagtartóban sem!

Ha bűncselekményt látnak, forduljanak bizalommal a rendőrséghez és hívják a 112-es segélyhívó számot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!