Közélet

2013.08.27. 19:30

Hoffmann Rózsa: új tanév és új időszámítás kezdődik

Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára Egerben szólt a változásokról.

P. A.

Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár nyitotta meg az egri egyházi iskolák új tanévét. A képen dr. Ternyák Csaba egri érsek társaságában

Fotó: Heves Megyei Hirlap

Tanévnyitó szakmai napot tartottak az Egri Főegyházmegye fenntartásában működő köznevelési intézmények igazgatóinak és pedagógusainak kedden Egerben. A Bazilikában rendezett egész napos rendezvény délutáni vendége volt dr. Hoffmann Rózsa, aki a kezdődő tanév újdonságairól tartott előadást a megjelenteknek. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára úgy fogalmazott: új időszámítás kezdődött a köznevelésben.

– Hiszem és remélem, hogy olyan jogszabályokat alkottunk, amelyek meg is valósulnak, ez önökön, a pedagógusokon is múlik – hangsúlyozta.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Új időszámítás kezdődik. Dr. Hoffmann Rózsa és dr. Ternyák Csaba egri érsek. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Dr. Hoffmann Rózsa előadásában sorra vette a köznevelési rendszer átalakításának eredményeit, beszélt egyebek között az új nemzeti alaptantervről, és a tehetséggondozás fontosságáról. Kiemelten szólt a pedagógus életpályamodellről, s arról, hogy a Parlament éppen ma fogadta el a köznevelési törvény módosítását.

Elmondta: olyan eredményt értek el ezzel, amely méltó az iskolákhoz és a pedagógus hivatáshoz. Hangsúlyozta: szakítottak azzal a korábbi szemlélettel, amely éhbérért dolgoztatta a tanárokat, s a külön munkákért üveggyöngyöket kínált.

– A bértábla számítási alapja a mindenkori minimálbér, azaz, ha ez emelkedik, a pedagógusok bére is fog – húzta alá, hozzátéve: esetenként akár 80 ezerrel forinttal is többet kereshetnek a tanárok az új tanévben.

Az Egri Főegyházmegye fenntartásában szeptembertől közel 16 ezer tanuló és 1500 pedagógus kezdi meg a tanévet közel negyven intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!