Közélet

2013.09.25. 19:12

Eger világrekorddal készül

Eger lesz az egyik fő helyszíne a szeptember 28-29-i az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című televíziós műsornak.

MTI

A két nap alatt az M1 műsorán számos alkalommal jelentkezik élőben a várból a város. Gyöngyös a Szüreti napok keretében csatlakozik a műsorfolyamhoz.

A hevesi megyeszékhely hivatalos honlapja, az eger.hu tájékoztatása szerint mindkét napon 10 órától indulnak a programok. Szombaton déltől borászok ajánlják kedvenc ételeiket és az ahhoz illő boraikat, 13 óra 30 perctől a maklári ugrókötelesek, 14 órától a Csík Zenekar, 15 órától a Kerekes Band mutatkozik be.

A program szerint 16 órától 1552 emberrel performansz kezdődik a Dobó téren, majd közösen elmondják az Egri csillagokból ismert Dobó István esküjét a várban. Este hattól az Ethnofil együttes lép fel, héttől kilencig a Bon-Bon együttessel lesz utcabál.

Vasárnap 10 óra 30 perckor az Egri csillagok című darabból kapnak ízelítőt a látogatók, majd Herczeg Flóra és a Például Igen együttes lép fel. Délben a 150 éve született Gárdonyi Gézára emlékezve 150 pohárral koccintanak.

Mindezek közben világrekordot is ígér Eger: 1552 méternyi meggyes és mákos "várvédő guba" készül a várban. Délután fellép mások mellett a Cabaret Band, Feke Pál és Sasvári Sándor, bemutatót tartanak a Vitézlő oskolások, lesz szüreti mulatság és táncház, este fél tízkor pedig pásztortüzet gyújtanak a Gótikus Palota udvarán.

Gyöngyös a szeptember 27-29. közötti Szüreti napok keretében csatlakozik az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című műsorhoz - tájékoztatta Juhász Mariann, az önkormányzat kabinetvezetője az MTI-t.

Pénteken 19 órától a Vidróczki néptáncegyüttes és a Folt zenekar műsorával veszi kezdetét a rendezvény a Fő téren, 20 óra 30 perctől a P. Mobil ad koncertet. Szombaton és vasárnap 10 órától Székelyföld gyöngyszemei elnevezéssel Kovászna és Hargita megye mutatkozik be. Délután fél hattól a Gajdos zenekar, este nyolctól Polyák Lilla és Homonnay Zsolt lép fel, a napot a Dr. Rock koncertje zárja.

Vasárnap délelőtt gyermekprogramokat tartanak, 14 órától kezdetét veszi a szüreti felvonulás. Este fél héttől Bangó Margit, Rácz Kati és a Gonda Music ad koncertet, fél tízkor pedig Gyöngyösön is kigyullad a tábortűz.

A programon részt vesznek a lengyelországi Sanok városának küldöttei: a két település idén ünnepli tízéves testvérvárosi kapcsolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!