Közélet

2013.12.09. 18:53

Együtt örültek az ünnepnek

Immáron hetedik alkalommal rendeztek Mikulás-napi és közös karácsonyfa-állítási ünnepséget az elmúlt hét végén az Egri Fertálymesteri Testület Szent István Városnegyedének, azaz a Csákónak a fertálymesterei.

P. A.

A Bajza, a Tinódi és az Ív utcák által határolt zöld területen Bíró József köszöntötte a megjelenteket. A szeles, hideg időben jó hírekkel is szolgált: elmondta, kezdeményezték hogy rendezvényteret alakítson ki a város a területen, s a közel 5 millió forintos beruházás már jövőre megvalósulhat.

Hozzátette: többen jelezték, jó lenne egy fedett közösségi tér is a Csákóba. Erre pedig jó megoldást jelent a Mocsáry úton található, korábban az Egri Kistérségi irodának helyet adó épület földszinti tárgyalója, amely klubhelyiségként működhetne a jövőben. Kiemelte: várják a környéken élők javaslatait azzal kapcsolatban, milyen programokon szeretnének részt venni.

Bíró József köszöntője után bemutatkozott Sós Imre, a Szent István Városnegyed leendő fertálymestere, majd Menyhárt József plébános áldotta meg a közös karácsonyfát.
Ezt követően a Ward Mária Általános Iskola, Gimnázium Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak műsorával várták a városnegyed lakóközösségét, időseket és fiatalokat. A vidám, hangulatos ünnepséget követően forralt borral, teával, kis borkorcsolyával kínálták a résztvevőket.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A Ward Mária iskola diákjai vidám műsorral készültek FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!