Sport

2014.01.02. 10:02

Becskei és Zámbó felezte a díjat

Húsz egyesület 56 sakkozója indult a 14. Eventus-Agria Park-kupa nemzetközi versenyen.

B. Cs.

Az Agria Parkban lebonyolított viadalra Olaszországból és Romániából is regisztráltak indulók. A kétcsoportos küzdelemben az „A” jelűt a 14 fős mezőnyt alkotta ifjúságiak alkották. Sokáig hármas holtversenyben állt az élen Görcsi Gábor, Nagy Ferenc és Majoros Rózsa, végül minimális előnnyel Nagy Ferenc (Jászapáti) örülhetett az első díjnak. Görcsi Gábor (Pásztó) a második helyre futott be, míg Majoros Rózsáé (Egri SRSK) lett a bronzérem. Jó teljesítményt nyújtott még a Huszár Lóránt (Pásztó), aki a negyedik helyet csípte el.

A „B” csoportban bárki indulhatott, ifjúsági és felnőtt egyaránt. A mezőnyből kiemelkedett a két mester, Becskei Zoltán (Egri SRSK/Dunaharaszti) és Zámbó Zoltán (Miskolci Kisbocsok), akik végül minden ellenfelüket megverték, csak egymással nem bírtak, így 6,5–6,5 ponttal zárták a versenyt. A bajnokok egymás között felezték az első díjat. A harmadik, negyedik és az ötödik helyen is holtverseny alakult ki, a Terbe Zsuzsanna és Terbe Julianna testvérpár mindkét tagja 5-5 pontot gyűjtött. A Kolozsvárról érkezett Osváth Zoltánnak is 5 pont jutott. Hatodik helyen zárt a többszörös ifjúsági bajnok, Pap András.

A verseny egyre népszerűbb a hazai sakkozók körében és már külföldről is egyre többen jelentkeznek.

Következik: Szépország.hu rapidsakk verseny, Agria Park, január 4.

Címkék#egér#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!