Kultúra

2014.02.24. 15:22

Közös gondolkodás a táncszövetséggel

Egerben járt Mihályi Gábor Harangozó-, és EuroPas-díjas táncművész, aki megismerkedett a GG Tánc Eger munkájával is.

HEOL

Egerben járt Mihályi Gábor Harangozó-, és EuroPas-díjas táncművész, aki A képzelt beteg című előadása előtt a GG Tánc Eger munkájával is megismerkedett. A Magyar Állami Népi Együttes művészeti vezetője, a Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke elmondta: nem új kapcsolatfevételről van szó, Topolánszky Tamás tagozatvezetővel régóta ismerik már egymást.

– Úgy gondolom, az egri együttes kiváló, tagjai a néptánc és a kortárs tánc műfajában is remekek. Persze, e kettő egymást erősíti, s a XXI. század elején érdemes is ötvözni, sok a hasonlóság például karakterformálásban, partnermunkában, improvizációban.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Mihályi Gábor és Topolánszky Tamás... Fontos az együttműködés. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

A látogatás során szó esett a további együttműködésről, például arról, fontos, hogy a színház és a táncművészet támogassa egymást. Elhangzott: kevés hazánkban az olyan tér, ahol rendelkezésre áll az infrasturktúra, a technika és az anyagi forrás, ezért lényeges, hogy a társulatok segíthessék egymást. Mint Topolánszky Tamás emlékeztetett: egyebek között ez a célja az Egri Stúdiószínházi Táncfesztiválnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!