Közélet

2014.03.06. 07:18

A sport köti össze a távol lévő iskolákat

Pétervásárán a Tamási Áron Általános Iskola sikerrel pályázott A sport összeköt elnevezésű programra, amelynek keretében 16 millió forintot nyertek.

B. K.

  Végh István igazgatótól megtudtuk, hogy a jövő nyári tartó, egyéves projekt keretében testvériskolai kapcsolatot tartanak a balatonboglári általános iskola diákjaival, pedagógusaival. A pályázat feltétele volt, hogy olyan intézmények létesítsenek szorosabb együttműködést, ahol különböző szociális hátterű fiatalok tanulnak. A Tamásiban a diákok több mint fele halmozottan hátrányos helyzetű, így esett a választásuk a balatonboglári intézményre, ahová többségében jó anyagi körülmények között élő gyerekek járnak.

Az elkövetkező hónapokban számos közös, főként sportprogramban vesznek részt, kirándulásokat, közös táborozást is szerveznek. A program arra is lehetőséget nyújt, hogy módszertanilag is megújuljanak az oktatási intézmények, hiszen számos eddigi jó gyakorlatot meg tudnak osztani egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!