Kék hírek, bulvár

2014.03.20. 11:00

Törtek-zúztak a téren, s egy férfira is rátámadtak a fiatalok

Tavaly május 21-én részegen hangoskodó fiatalok zavarták meg a Tűzoltó téren és a környékén lakók nyugalmát Egerben. Az ügyben elkészült a vádirat.

Sz. Z.

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és rongálás vétségével vádolja az Egri Járási Ügyészség azt a két ifjút, akik tavaly május egyik késő estéjén garázdálkodtak Egerben, a Tűzoltó téren – közölte lapunk kérdésére dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint múlt év május 21-én fél tíz óra tájban részegen hangoskodó fiatalok zavarták meg a Tűzoltó téren és a környékén lakók nyugalmát. A 20 éves F. Csaba Olivér I. rendű és egy esztendővel idősebb társa, S. Balázs képzelte magát Terminátornak. Az útfelújításnál elhelyezett jelzőtáblák közül hármat megrongáltak, majd patakba hajítottak, s összetörtek nyolc korlátdeszkát is. Minden ok nélkül, több mint 60 ezer forint kárt okozva. Egy parkoló személyautó visszapillantó jobboldali tükrét letörték, mindeközben F. egyméteres fémcsővel hadonászott, s artikulálatlanul ordítozott. Belekötöttek egy arra sétáló pár férfi tagjába is, akit a vádlottak egyike megrúgott.

A féktelen randalírozásnak a rendőrjárőr megjelenése, intézkedése vetett véget.

A vizsgálat során a hatóságok azt állapították meg, hogy a két ifjú cselekményeinek sorozata megzavarta a köznyugalmat, hiszen alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen. A vádirat arról is szól, hogy nem sikerült kideríteni, ki volt a helyszínen elhaladó pár férfi tagja, akit a magukból kivetkőzött fiatalok bántalmaztak, emiatt az őt ért bűncselekmény okán vádemelésre – magánindítvány híján – nem kerülhetett sor.

A vádhatóság F. Csaba Olivér és S. Balázs vádlott, mint társtettesek ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat.

– Az ügyészség F. Csaba Olivérrel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, pártfogó felügyelet egyidejű elrendelése mellett – tudatta a sajtószóvivő. – A hatóság úgy véli, ez a joghátrány alkalmas arra, hogy a még büntetlen terheltet visszatartsa az újabb bűntények megvalósításától. A szintén büntetlen előéletű S. Balázs esetében az ügyészség szerint elég, ha a bíróság őt pénzbüntetéssel sújtja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!