Közélet

2014.03.31. 14:05

Rúzsa Magdi is énekel a jótékonysági esten

A gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) az autizmus világnapja alkalmából négynapos rendezvénysorozatot szervez április 2-5. között.

HEOL

Az ENSZ kezdeményezésére 2007-től szervezik meg április 2-án autizmus világnapját, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az autista emberekre és problémáikra. A becslések szerint hazánkban jelenleg százezer ember él autizmussal. A gyöngyösi Autista Segítő Központ (ASK) az autizmus világnapja alkalmából négynapos rendezvénysorozatot szervez április 2-5. között. A nyitó napon jótékonysági estet rendeznek a Mátra Művelődési Központban, amelynek sztárvendége Rúzsa Magdi lesz. A koncertre a támogatójegyeket az MMK információs pultjánál lehet megvásárolni. Az est végén – csatlakozva a világban zajló, „Ragyogjon kékben!” kampányhoz – kék fénnyel világítják majd meg a Barátok terén lévő ferences épületegyüttest.

Április 2-án és 3-án nyílt napokat tartanak az Autista Segítő Központban, ahová várják az általános és középiskolás osztályokat is. Április 4-én előadásokat, kiállításokat és intézménybemutatást tartanak. Április 5-én az ASK sétát szervez Mátraházáról Kékestetőre a kék turistaútvonalon.

Az autizmus világnapjához kapcsolódva az ASK plakátpályázatot hirdet általános és a középiskolás diákoknak „Mit gondolsz az autizmusról?” címmel. Az első három helyezettet értékes ajándékokkal díjazzák, valamint egy kiállításon be is mutatják a legjobb alkotásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!