Gazdaság

2014.04.06. 10:33

Több önálló vállalkozás, kevesebb cég Hevesben

Heves megyében tavaly év végén 550-nel több gazdasági szervezetet – közel 51 ezret – tartottak nyilván, mint a 2012-es év utolsó napján.

T. B.

Tavaly év végén a regisztrált gazdasági szervezetek száma országosan megközelítette az 1 millió 828 ezret, s ez 21 és fél ezerrel több, mint egy évvel korábban. A gyarapodás a bejegyzett vállalkozások számának közel 22 ezres, a nonprofit szervezetek esetében pedig másfél ezret meghaladó növekedéséből adódik. A költségvetési szervek, valamint az egyéb szervezetek száma – az iskolák állami fenntartásba kerülése miatt – összességében 1749-cel csökkent.

A gazdasági szervezetek számának bővülési üteme meghaladta az előző évit. Az önálló vállalkozók száma emelkedett, a cégbejegyzések viszont visszaestek. Utóbbi jelenség okai a visszaélések visszaszorítása érdekében megszigorított cégalapítási szabályok voltak.

Heves megyében év végén 550-nel több gazdasági szervezetet – közel 51 ezret – tartottak nyilván, mint a 2012-es év utolsó napján. Ebből 47,8 ezer volt vállalkozás, amelyek száma félezerrel haladta meg az előző esztendeit. A növekedés szintén az önálló vállalkozók gyarapodásából adódott, hiszen a társas vállalkozások száma százzal, 11,2 ezerre csökkent. A megyében 3600 nonprofit szervezet működött, nyolcvannal több, mint 2012 végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!