Kultúra

2014.04.14. 14:18

Egri előadás a Nemzetiben

Április 23-án a Nemzeti Színház színpadán vendégszerepel Kocsis István darabja A fény éjszakája.

HEOL

<extra a novemberi fővárosi bemutatkozás után visszavárják Budapestre: április 23-án a Nemzeti Színház színpadán is vendégszerepel Kocsis István darabja.

– A meghívást összekötjük egy történeti tárlattal, hiszen 110 éve, hogy közadakozásból Egerben felépült a színház – mondja Blaskó Balázs, a teátrum igazgatója. – A fény éjszakája az idei évad programadó bemutatója volt. A színházművészet feladatai közé tartozik adott korok társadalmi, politikai történéseit értelmezni és bemutatni is.

Kocsis István műve a XX. századi irodalmat meghatározó íróról, Németh Lászlóról ad alapvető információkat, s bontja ki emberi-írói problémáit eddig föl nem dolgozott módon. Az író szembesül színművei hőseivel, akik számon kérik rajta egyéni drámájukat. Nagy az áthallás az ő koruk emberi, társadalmi konfliktusai és Németh László élete között. Szembesítik családi problémáival, egyháztörténeti kérdésekkel, történelmi periódusok megítélésével, magyarságtudatunk újraértelmezésével – tette hozzá a direktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!