Kék hírek, bulvár

2014.04.16. 09:30

Szokatlan balesetet okozott az ittas sofőr

Gyorsított eljárásban állították bíróság elé K. Lászlót, aki tavaly Egerben nekiütközött egy álló autónak, s ez a jármű a zebrán elsodort egy anyát és gyermekét.

HEOL

Ittasan okozott testi sérüléssel járó anyagi káros közlekedési balesetet az a vádlott, akit a bíróság gyorsított eljárásban - nem jogerősen - szabadságvesztésre ítélt.

Az Egri Járási Ügyészség a szakértői vélemények beszerzését követően soron kívül állította bíróság elé a 34 éves K. Lászlót, aki 2013. november 29-én este 6 órakor Egerben, a Hatvani Kapu tér 8. szám előtti négysávos útszakaszon szokatlan balesetet okozott.

A vádlott közepes fokú ittassága folytán későn észlelte, hogy az előtte haladó személygépkocsi forgalmi okokból megállt az útra felfestett gyalogátkelőhely előtt, ezért abba hátulról beleütközött. Ennek következtében az álló személygépkocsi átcsúszott a gyalogátkelőn és elsodorta az ott a gyermekével szabályosan átkelni szándékozó anyát. A sértettek 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek.

K. Lászlót az ügyészség ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés vétségével vádolta.

A vádlott a most terhére rótt bűncselekményt korábbi – a 2013. év elején kiszabott - felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének próbaideje alatt követte el. Erre figyelemmel az ügyészség most végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Az Egri Járásbíróság K. Lászlót az ügyészi indítványnak helyt adva 8 hónap fogházra ítélte, egyben elrendelte a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtását, továbbá 2 év 6 hónapra a közúti járművezetéstől, valamint 1 évre a közügyek gyakorlásától is eltiltotta. Az I. fokú ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett - tájékoztatta a heol.hu-t Dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!