Közélet

2014.04.16. 16:55

Példás összefogás a hatvani Albert Schweitzer Kórházért

Multifunkciós, intenzív osztályon hasznosítható betegágyat vásárolhat az intézmény vezetése a jótékonysági est bevételéből.

HEOL

Jótékonysági estet szervezett a közelmúltban a hatvani Albert Schweitzer Kórház Alapítvány. Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei esztendőben is egy nagy értékű, az egészségügyi intézményben kezelt betegek biztonságos, magas komfortú ellátását segítő eszköz beszerzése volt a cél. A támogatói jegyekből, készpénzes- és tombola-felajánlásokból összegyűlt bevételt egy multifunkciós, intenzíves betegágy megvételére fordítja a létesítmény vezetése.

A már korábban elnyert, több milliárd forint értékű pályázati források leginkább az épület, az infrastruktúra megújítását, bővítését szolgálják, mindezek mellett a hatvani kórház az összes lehetőséget igyekszik kiaknázni, ami az előrelépést, fejlődést szolgálja a minél magasabb színvonalú gyógyításban.

A hatékony és biztonságos betegellátáshoz alapvetően szükséges eszközök ára nagyon magas, ezek beszerzése nagy anyagi terhet ró a kórházra, amelyhez társul a mindenki által jól ismert szűkös szektoriális finanszírozás. Ezért döntött úgy a kórház vezetése és az Albert Schweitzer Kórház Alapítvány, hogy hagyományteremtő céllal 2012-ben útjára indítja jótékonysági estjét, amelynek felajánlásaiból, s az est bevételéből a betegellátás eszközparkját gyarapíthatják. Tavalyelőtt például egy új inkubátort, a tavalyi évben pedig szülőágyat és betegőrző monitort vásárolhatott a kórház a felajánlásokból.

Az idei esztendőben a jótékonysági felhívásra több száz támogatás, felajánlás érkezett. Ezek között magánszemélyek, helyi és környékbeli vállalkozások is szerepeltek. A fő támogatók idén a Samsung Electronics Magyar Zrt. jászfényszarui üzeme, illetve a négy csillagos Lifestyle Hotel Mátra voltak. A Samsung több tárgynyereményt is felajánlott a tombolába, fődíjként egy nagy értékű televíziót, a hotel pedig egy teljes wellness hétvégén kényezteti a nyertest.

Az exkluzív, kiemelt érdeklődésű, nagy sikerű rendezvényre, amelyre a jegyek már hetekkel ezelőtt elfogytak, az európai uniós forrásból felújított és nemrég átadott hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum rendezvénytermében került sor. Az alapítvány saját szervezésében megrendezett esemény, amelyen fellépett a Jászság Népi Együttes is, valószínűsíthetően sikeresnek bizonyult, és újabb komfortos betegággyal gazdagodhat az egészségügyi intézmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!