Közélet

2014.04.16. 17:07

IQ-Pont szakmai délután: az életre készítenek fel

A diákokat érdekli a dizájner drogok hatása, s az is, hogy mitől lehet egy egyszerű diákcsíny már bűncselekmény.

Sz. E.

Drogprevenciós és rendőrségi előadás, honvédelmi bemutató, tűzzománc-készítés, fizika-kémiai kísérletek – egyebek között ilyen programokkal készültek a szervezők az egri IQ Pont Gimnázium, Informatikai, közgazdasági, Nyomdaipari Szakközépiskola és Szakiskola diákjainak. Az intézményben kétnapos Szakmai, Tudományos és Kulturális Délutánt tartottak.

Matúzné Nagy Ildikó iskolaigazgató elmondta: az eseményt immár második éve rendezik meg, s a céljuk a hagyományteremtés. Örülnek, hogy hiteles szakemberek osztják meg tapasztalataikat a tanulókkal.


– Felmértük a nálunk tanuló gyermekek igényeit, ezek alapján állítottuk össze a programokat. Az jött ki, hogy nagyon érdekli őket például a dizájner drogok hatása, s az is, hogy mitől lehet egy egyszerű diákcsíny már bűncselekmény – árulta el Matúzné Nagy Ildikó, az IQ-Pont igazgatója.

– Nagyon lényegesnek tartjuk, hogy olyan témákról hallgassanak meg előadást, amelyekkel nap mint nap találkoznak.

A szakmai és tudományos délutánon a prevención, a felvilágosításon túl a munka világára is felkészítették a fiatalokat. Farkas József, a Sanatmetal ügyvezető igazgatója az ősszel induló országos innovációs versenyre hívta fel a figyelmet. Az IQ-Pont az Óbudai Egyetem partnerintézménye, ezért dr. Horváth Csaba egyetemi docens tartott tájékoztatót a végzősöknek, hogy milyen lehetőségekkel várják a hozzájuk jelentkezőket.

Az egri intézményben nyolc osztályban százkilencvenen tanulnak, a számos – nyomdaipari, informatikai, kiadványszerkesztői – képzés látogatásán túl érettségizni is lehet. A tanulható szakmák speciális tablókon mutatkoznak be a két napon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!