Sport

2014.04.17. 09:20

A díjalaphoz már megvan a kellő létszám a Mátra-kupán

Csütörtökön délben a mátrafüredi Mátra Erdészeti, Mezőgazdasági és Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium aulájában elkezdődik a Mátra-kupa FIDE-értékszámszerző verseny.

B. Cs.

A vitathatatlanul hagyományosnak nevezhető hét fordulós, svájci rendszerben lebonyolítandó viadalra szerda délig 60 nevezés érkezett a házigazda gyöngyösi klubhoz.

– Amennyiben csupán ez a létszám marad, akkor is túlszárnyaljuk a tavaly regisztrált 52 fős mezőnyt – jelentette ki a Hírlapnak Csizmadia Lajos, a rendező Mátra SE szakosztályvezetője.

Noha ma 11.30-ig a helyszínen is lehet még nevezni, a 60-as szám azért bír különös jelentőséggel, mert a szervezők legalább ennyi sakkozó részvételével garantálják a bruttó 142 ezer forintos díjalapot. A jutalmak száma tizenhét darabot számlál, de különdíjak is motivációnak számíthatnak. A pénzdíjon kívül a jelentkezők FIDE Élő-pontszámuk gyarapításáért, az újoncok pedig FIDE Élő-pontjaik megszerzéséért ülhetnek asztalhoz.

A rendezvény nemzetközi jellegét szlovák, román és ukrán versenyzők biztosítják, akik az egri illetőségű országos versenybíró, Rauch Ferenc előtt adhatnak számot felkészültségükről. Az eredményhirdetésre vasárnap 13 órakor kerül sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!