Közélet

2014.04.18. 07:45

Mi történik a hétvégén Heves megyében?

Tojást festeni, keresni sok helyen lehet a hétvégén. Gazdag a húsvéti programkínálat.

HEOL

Péntek
EGERBEN pénteken és szombaton 9 és 17 óra között szobrászkodásra lesz lehetőség Popovics Zoltán szobrászművésszel az EKF Vizuális Művészeti Tanszék szobrászműtermében.
HATVANBAN 10 órától húsvéti családi napot tartanak a Nyitott Ház Ifjúsági Információs Irodában. Tojásfestés, tojáskeresés, húsvéti szokások felelevenítése szerepel a programok között.

Szombat
EGERSZALÓKON, a TDM Iroda udvarán 10 órától rendeznek Húsvétolót. Tojáskereső túra és kézműves foglalkozások szerepelnek a programban, fellépéek a helyi óvodások, a Babszem Jankó Gyermekszínház társulata, s táncházat tart a Tekergő Zenekar.
GYÖNGYÖSÖN a Fő téri Mozaik Szobaszínházban 19 órától Nádasy Erika előadásában látható az Ibusár című monodráma.
GYÖNGYÖSÖN 9 és 15 óra között rendezik meg a Közlekedik a család közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei döntőjét a Sándor Autóház (Skoda márkaképviselet, Pesti út 78.) területén.
HATVANBAN 19 órától Húsvéti „Fémtojás” Fesztet tartanak a Nagy Endre Rendezvényteremben. Fellépők: Borisz, Hortobágy Hardcore Crew, HC/HC, Drawing.
OSTOROSON 10 órától a Szent István parkban rendeznek húsvéti játszóházat és tojáskereső versenyt. Az érdeklődőket ügyességi vetélkedő és nyuszi simogató is várja. A locsolóverset mondók ajándékot kapnak. (Rossz idő esetén vasárnap rendezik meg a programot.)
SZILVÁSVÁRADON a lóversenypáláyn rendezi meg az Ebtenyésztők Heves Megyei Egyesülete a CACIB Nemzetközi Kutyakiállítást szombattól hétfőig.

Vasárnap
EGERBEN a szépasszonyvölgyi Márai központban Családi húsvétolót szerveznek. Egyebek között kézműves foglalkozások és ételkóstoló várja az érdeklődőket, délután fél hattól a 30 éves Makám zenekar ad koncertet.
HATVANBAN Húsvétolás lesz vasárnap és hétfőn a Grassalkovich-kastélyban.
NOSZVAJON húsvéti tojásvadászatra várják az érdeklődőket. A megméretés több távon teljesíthető, a 2 kilométerestől a 32-eseig. A kirándulás közben persze izgalmas nyomozás is várja a résztvevőket. Vasárnap a hagyományoké lesz a főszerep, a Gazdaházban készülnek húsvéti vendégvárásra.

Hétfő

BÉLAPÁTFALVÁN Hagyományörző húsvéti locsolkodást tartanak. Színes programok várják egész nap az érdeklődőket a COOP ABC előtti területen: pálinka,- és sonkamustra, célbalocsolás, nyuszi simogatás, népi játékok, kézműves foglalkozás, fánk-kóstoló, kiállított tűzoltóautók megtekintése is szerepel a programok között.

EGERBEN az egri várban a kézművesek vására mellett a húsvét állatai - nyuszi, bárány - is várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A programot az ünnephez kapcsolódó kézműves foglalkozások teszik teljessé.
FELSŐTÁRKÁNYBAN a Faluházban hagyományőrző húsvétot rendeznek. Állatsimogató, nyitott műhely és persze locsolkodás is szerpel a programban, miközben a sparhelton készül a tárkányi netudd.
KISNÁNÁN a várban Húsvéti Sajtnapokkal és tojáskereséssel várják az érdeklődőket. Bor- és sajtkóstoló valamint legendás tárlatvezetés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!