Közélet

2014.04.17. 16:01

Eger szállodái örültek inkább a február végi vendégszámoknak

Az észak-magyarországi turisztikai régió kereskedelmi szállásain februárban 96 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ami 6,3 százalékos emelkedés.

T. B.

Idén februárban a külföldivendég-éjszakák száma 9,2, a belföldivendég-éjszakáké 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. A KSH szerint a külföldi vendégek 534 ezer vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, a vendégek száma pedig 11 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Februárban a belföldi vendégek által a kereskedelmi szállásokon eltöltött éjszakák száma 559 ezer volt, a vendégszám pedig 15 százalékkal gyarapodott. A belföldi turisták forgalma az összes régióban nőtt.

Az észak-magyarországi turisztikai régió kereskedelmi szállásain februárban 96 ezer vendégéjszakát regisztráltak, ami 6,3 százalékos emelkedés. A Tisza-tavi régió forgalma ennél is nagyobb mértékben, negyedével növekedett, köszönhetően a belföldi vendégeknek.

A jelentősebb Heves megyei úti célok közül az egriek örülhettek leginkább, hiszen a szállodák, panziók a 2013 februárinál közel kétezerrel több, 8900 vendéget fogadtak. Egerszalók szállásaira 300-zal több, 540 vendég érkezett, Gyöngyös és Mátraszentimre 500, illetve 700 emberről mondhatott le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!