Közélet

2014.04.17. 15:30

Hogy közlekedjünk az egri belvárosban?

Az Eszperantó sétányt a Kossuth utca és a Dobó tér közötti teljes szakaszon lezárták, várhatóan május közepéig.

HEOL

Az egri belvárosi rehabilitációs program közterületeket érintő része nem csupán főtér-rekonstrukciót és útfelújítást jelent: a munka eredményeként egységes belváros, egy központi térrendszer alakul ki Eger szívében - írja az eger.hu.

A Dobó téren (a kollégium mellett) a napokban megkezdődött a természetes kőburkolat lerakása. A főtér átalakítását és az Eszperantó sétány felújítását a kivitelező összehangoltan végzi, ezért a Dobó téren még jó darabig nem lehet áthaladni.

A Minorita templom kisebb-nagyobb nehézségek árán megközelíthető, s a húsvéti ünnepek idején - az önkormányzat kérésére - az eddiginél kulturáltabb, komfortosabb bejutást biztosít a kivitelező.

A Szent Hedvig Kollégiumba igyekvőket természetesen eddig is és ezután is beengedik az épületbe a patak irányából.

Az Eszperantó sétányt a Kossuth utca és a Dobó tér közötti teljes szakaszon lezárták, várhatóan május közepéig. A kivitelezők ez idő alatt megépítik az új pályaszerkezetet, majd lerakják a díszburkolatot is. Az irodaházban dolgozók a Dobó tér felől természetesen megközelíthetik a munkahelyüket.

A Gárdonyi teret (Centrum parkoló és volt halpiac területe) szintén lezárták, itt elkezdődött a bontás, annak a leendő, szép, parkos jellegű térnek a kialakítása, ahol Gárdonyi Géza szobra is áll majd. A munkaterület május közepéig egészen biztosan zárva lesz a forgalom előtt, ugyanakkor mind a Gerl utcai új híd felé, mind az árkádos átjárón keresztül (lábas ház) folyamatosan közlekedhetünk a Dobó tér – kis Dobó tér irányába.

A Bajcsy-Zsilinszky utcában a kivitelező elkezdte a csapadékvíz csatorna építését (a banktól a taxi állomás irányába), a járdán azonban biztosított az áthaladás. A napokban lezárás várható a Bajcsy és a Szent János utca találkozásánál, szennyvízvezeték építése miatt.

A Jókai utca felújítását - az autós behajtás biztosítása érdekében - csak a Bajcsy-Zsilinszky utca pályaszerkezetének betonozása után kezdik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!