Közélet

2014.04.18. 10:36

Elismerték az átütő demjéni fejlődést

Novemberben lesz öt éve, hogy összefogott Demjén, Egerszalók és Egerszólát, létrehozva a Gyógyvizek Völgye TDM Egyesületet. Az eredmények igazolják: jó döntés született.

HEOL


Szádeczky Kornélia TDM-menedzser elmondta: 360 százalékkal emelkedett a vendégéjszaka-szám a Gyógyvizek Völgyében, amely felírta magát az idegenforgalmi térképre. Az egyesület 2011-ben egy több mint 50 milliós pályázatot nyert el, így még hatékonyabban nőtt a vendégforgalom a térségben. Tavaly a három településen közel 210 ezer éjszakát töltöttek el a vendégek, s csak az egerszalóki Barlanglakásoknál közel 10 ezer látogatót fogadtak, a fürdőknél több mint 331 ezer vendéget regisztráltak. A Magyar Turizmus Zrt. Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatóságának kimutatása szerint férőhelykapacitás-kihasználtságban Egerszalók 51,6 százalékkal a legjobban teljesítő település a régióban, megelőzve Miskolcot, Mátraszentimrét és Egert is.

Az egyesület idén első ízben díjakkal ismerte el a Gyógyvizek Völgyének legjobbjait – e kezdeményezés egyedülálló a TDM-szervezetek között. A legintenzívebben fejlődő település elismerést Demjén kapta, ahol 2013-ban az előző évhez képest 270 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma. Jutalmazták a legtöbb idegenforgalmi adó befizetőjét és a legmagasabb egy ágyra jutó IFA-bevétellel rendelkező szálláshelyet. Jövőre – internetes szavazás után – díjazzák a legnépszerűbb borászatot, turisztikai rendezvényt is. Az idén 16 rendezvényt szerveznek a Gyógyvizek Völgyében, legközelebb szombaton, a szalóki TDM-Iroda udvarán várják húsvéti mulatságra a vendégeket, majd április 25-én és 26-án Demjénben tartanak Vőfélytalálkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!