Közélet

2014.04.18. 10:46

„Fontos, hogy örömmel mondhassuk: jó itt élni”

Az ez évi költségvetéssel azonos mértékű beruházási eredményt mutathat fel idén Ostoros önkormányzata. Kisari Zoltán polgármester szerint igazán az a fontos, hogy jó legyen élni a településen.

HEOL


Biztonságos, kintlévőségektől mentes pozícióban kezdte az esztendőt az ostorosi önkormányzat. Igaz, a korábbi tartozások sem meggondolatlanságból születtek, a hiteleket elsősorban partfal- és pincebeomlások helyreállítására fordították. Ahogy Kisari Zoltán fogalmazott: tisztességesen gazdálkodott a helyhatóság, amely az idei évet a korábban elfogadott gazdasági program mentén indította, s közel 200 millió forintos – az ez évi büdzsével azonos mértékű – beruházási eredményt mutathat fel 2014 végén.

– Alapvetésként határoztuk meg, hogy intézményeink működését biztosítsuk, illetve nem kezdünk olyan beruházásba, amely terhet jelenthet az utód önkormányzatnak, azaz minden fejlesztést e testületnek kell befejeznie. Valljuk, hogy folyamatos, fokozatos építkezéssel tudunk előbbre jutni – emelte ki.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az ostorosi Szőlőfürt Óvoda megújulása jelentős állomás volt a község életében. A 125 millió forintos beruházás a jövő szempontjából is lényeges. FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]


A községben a napokban adták át a ciklus értékében legnagyobb beruházását, a felújított óvodát. A 125 millió forintos munka a jövő szempontjából (is) lényeges: magában hordozza a csoportbővítés lehetőségét, illetve a létrehozott konyha szükség esetén a helyi igényeket is képes kiszolgálni. A napokban elkezdődött a Művelődési Ház felújítása, valamint hamarosan nekilátnak annak az energetikai programnak, amelynek köszönhetően napelem kerül a falu három intézményére, az óvodára, az Alapszolgáltatási Központra illetve az önkormányzati hivatalra.


– Nemcsak a fejlesztések jellemeznek egy települést, hanem az is, hogy örömmel mondhassuk: jó itt élni. Immáron tucatnyi civilszervezet működik Ostoroson, s a kiegyensúlyozottság a közéletben és a közigazgatásban egyaránt meg tudott maradni. A jövő feladata egyebek között az, hogy a közös hivatal működtetésén túl kiterjesszük az együttműködést Novaj önkormányzatával, s jól felfogott érdekünk, hogy az Egri Kistérség újra együtt építkezzen – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!