Közélet

2014.04.18. 12:31

A fél évszázados múltjukat ünnepelték

A Remenyik Zsigmond Középiskolát 50 esztendeje alapították.

HEOL

A fél évszázados múltra visszatekintő füzesabonyi középiskola névadójára való emlékezés, a jubileum ünneplése határozza meg az intézmény most zajló tanévét. Már 2012-ben, a dormándi születésű Remenyik Zsigmond halálának 50. évfordulóján, egész hetes programsorozatot tartottak. Meglátogatták a diákok a Remenyik-emlékházat, az itt szerzett információkra épülő vetélkedőt, az író műveiből összeállított szépolvasási versenyt rendeztek, esszéíró pályázatot írtak ki.

Az idei tanév kiemelt kulturális feladata az iskola 50. születésnapjának méltó megünneplése. Márciusban az iskola azon diákjai és tanárai találkoztak, akik a postaforgalmi szakközépiskolai képzésben tanultak, tanítottak. A következő állomás azon volt tanulók találkozója volt, akik a pedagóguspályát választották hivatásként. A rendezvénysorozat hivatalos zárása nagyszabású gála volt. Ez azokat a volt diákokat szólította meg, akik elsőként kezdték meg a tanulmányaikat az iskolában, azokat, aki egyidősek az intézménnyel. Felléptek az iskola jelenlegi diákjai, az intézmény tanárai is. A kötetlenebb záróprogam pedig a tegnap megtartott diáknap volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!