Kultúra

2014.04.18. 15:50

Kiállítással ünnepelték a galériát

Évtizedes álma volt az egri központtal működő Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesületnek (MSMME), hogy egy önálló galériát hozzon létre.

Sz. E.

A vágyuk teljesült: az önkormányzattól – egyelőre – öt évre kapták meg a Széchenyi utcán lévő Polgári Szalont, amely azon túl, hogy egyesületi központként funkcionál majd, egyszersmind helyszínként szolgál a tehetséges fogyatékossággal élő művészek megnyilvánulására, alkotásaik széles körben való megismertetésére.

A sérült alkotók művészeti tevékenységére utaló Special Arts Galéria nevet viselő központ ünnepélyes, kiállítás-megnyitóval egybekötött átadását a nemrégiben tartották. Szín-Foltos Képek címmel a fogyatékkal élő alkotók festményeit, „20-on túl” címmel a 20 éves MSMME relikviáit mutatták be.

Az egri műhely képzőművész körének alkotói a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány támogatásával közel száz festményt készítettek az utóbbi két évben, ezzel teremtették meg a galéria alapjait. A megnyitót az Esélyegyenlőségi Napok keretein belül rendezték meg. Elképzeléseik szerint a Forrás Fogyatékkal Élő Fiatalok Alapítványával közösen működtetett hely a jövőben integrált közösségi térré válhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!