Sport

2014.04.18. 17:02

Negyvenen lépnek az egri plázában

A viadalon osztják ki a „Heves megye egyéni bajnoka” címet is.

HEOL

Csütörtökön kezdődött és Húsvét vasárnap fejeződik be a hagyományosan, iskola szünetekben kiírt 15. Eventus-Agria Park-kupa nemzetközi verseny. A viadal résztvevői két csoportra oszlanak, az U14-es kategóriában 13-an regisztráltak, míg az Open kategóriában 27 játékos ült asztalhoz. A 40 résztvevő 13 klubot képvisel, elsősorban a régióból, de egy testvérpár Németországból is érkezett. 

Az Open csoport favoritjának a háromszoros korcsoportos Európa-bajnok, Gledura Benjámin FIDE mester számít, aki egyébként még az U14-es kategóriában is indulhatott volna, ugyanis még csak most fejezi be az általános iskolát. Természetesen többen is megpróbálják az ifjú mestert megszorítani. 

Az U14-es csoportban még jóval nyitottabb a dobogós helyek kérdése, Jászapátiból, Salgótarjánból, Maklárról és az Andornaktálya SE csapatából is kikerülhet a végső győztes, amelynek kilétére vasárnap délután derül fény. A viadalon osztják ki a „Heves megye egyéni bajnoka” címet is, melyet egy évig viselhet a legjobb sakkozó, aki szűkebb hazánkbeli csapatban játszik.

Címkék#egér#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!