Közélet

2014.04.23. 14:23

Pályázati pénzből szépül a közpark Boconádon

Megszépül Boconádon a közpark, amelynek felújítására a település önkormányzata egy Leader-pályázaton 11 millió forintot nyert.

Sz. E.

Amint azt Kis István polgármester lapunknak elmondta, a munkálatok során térkövezik a gyalogosok által használt útvonalakat, új és korszerű játszótéri eszközöket vásárolnak, virágládákat helyeznek ki a területre, hogy még barátságosabb környezetben fogadhassák mind a lakókat, mind a faluba érkezőket.

A boconádi közmunkaprogram résztvevői egyébként az utóbbi hetekben több felújítási munkát is elvégeztek: helyreállították, illetve le is festették az óvoda épületének már igencsak rossz állapotban lévő külső vakolatát, valamint a Szeleczky-kastély faragott kőből épült kerítését is rendbe tették.

A település vezetője elárulta: a renoválásokat az önkormányzat saját bevételi forrásból finanszírozta, s az idei költségvetésben ezekre a tevékenységekre elkülönítettek bizonyos összeget. Ezen kívül a közelmúltban elültettek kétezer facsemetét is a falu belterületén, többek között a temetőnél, a sportpályánál, az orvosi rendelő előtt, míg a gyakorlókertbe gyümölcsfákat telepítettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!