Közélet

2014.04.23. 14:20

Elismerések a bölcsődei dolgozóknak

Egerben és Gyöngyösön is köszöntötték a dolgozókat a Bölcsődék napján.

P. A.

Az egri Gárdonyi Géza Színház adott otthont szerdán a Bölcsődék napjának. Az országos ünnepségen Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára köszönte meg az ágazatban dolgozók áldozatos munkáját. Kiemelte: bár az elmúlt 3,5-4 évben voltak viták, jó irányba tudtak haladni, számos intézmény megújult, s több új kezdte meg működését.

Habis László egri polgármester elmondta: a megyeszékhelyen 350 millió forintból 3 bölcsőde teljes megújulása kezdődött el, a városi intézményhálózatban közel 300 gyermeket tudnak fogadni.

Az eseményen Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke felidézte: 1852. április 21-én Budapesten nyílt meg az első bölcsőde, majd szólt a kisgyermeknevelők képzéséről, s a szakma jövőjéről is. Hangsúlyozta: örvendetes, hogy az utóbbi években jelentősen emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma.

Az ünnepségen díjakat is átadtak, miniszteri elismerő oklevelet vehetett át mások mellett Kis Imréné, az egri Semmelweis Bölcsőde dolgozója.

Gyöngyösön az elmúlt héten köszöntötték a bölcsődei dolgozókat. Az ünnepen két dolgozó vehetett át elismerést, Petrik Béláné kisgyermek-gondozó, valamint Kismárton Attiláné szakácsnő, mindketten a Visonta úti bölcsőde munkatársai - írja a gyongyos.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!