Kék hírek, bulvár

2014.04.24. 10:06

Ittasan okozott életveszélyes sérülést fűkaszával egy közmunkás

Dobócsillaghoz hasonlóan vágódott a sértett mellkasába annak a motoros fűkaszának az acélpengéje, amivel az ittas vádlott úgy dolgozott Karácsondon, hogy nem tartotta be a rá vonatkozó munkavédelmi szabályokat.

HEOL

A vádlott - akinek feladatát képezte többek között az önkormányzat tulajdonában lévő területeken a fűkaszálás és a bozót irtása - 2013. szeptember 5-én reggel 7 óra körül munkatársával, a sértettel együtt ment az úgynevezett „Homokosra” azért, hogy ott a terület tisztítását elvégezzék.

A köves, egyenetlen talajon egy centiméternél nem vastagabb lágyszárú növényeket kellett lekaszálniuk. H. Gábor az általa használt nagy teljesítményű robbanómotoros fűkaszára – annak ellenére, hogy az eszköz használati utasítása azt ilyen talajviszonyok mellett kifelezetten tiltotta, indokolatlanul – egy háromágú merev forgókést szerelt fel. A vádlott ezt követően elfogyasztott egy liter bort – melynek hatására közepes fokban ittas állapotba került - majd a fűkaszával munkához látott.

A szabálytalan és szakszerűtlen munkavégzés során H. Gábor a gépet többször a talajhoz ütötte, míg végül a forgókés egyik ága letört, elrepült, és beleállt a vádlottól - az előírt védőtávolságon belül - kb. 5-6 méterre dolgozó K. Tibor mellkasába.

A sértett a bal felkar felső harmadának belső felszínén, az izomzatot is sértő vágott sérülést, a mellkas bal oldalának elülső hónaljvonalában elhelyezkedő kétszeres, mély, a mellüreget megnyitó vágott sérülést és ezek következményeként bal oldali lég- és vérmell kialakulását szenvedte el, melyek együttesen életveszélyes sérülések voltak.

K. Tibort a gépkocsival véletlenül éppen arra közlekedő mezőőr segítségével sikerült sürgősen kórházba szállítani, és így az életét szakszerű orvosi ellátással megmenteni.

Az ügyben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a Karácsond Község Önkormányzatánál közfoglalkoztatottként dolgozó H. Gáborral szemben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt - tájékoztatta a heol.hu-t Dr. Konkoly Thege László főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!