Sport

2014.04.24. 09:02

Teljesült Pálos Zsófia álma

Az Egri Triatlon Klub sportolója újabb nagyszerű ultrafutó eredményt tudhat magáénak. Még viszonylag kevés tapasztalattal, de hatalmas elszántsággal győzte le a Mátrát is – a Bükk után.

Bódi Csaba

– Tíz éve egy esős Mátrabércen a Kékesen fagyoskodva vártam futó, túrázó barátaimat, amikor a férfiak közt feltűnt egy nő, aki hihetetlen erőt, elszántságot sugározva futott – emlékezette az 55,8 km-es, 2800 méter össz-szintemelkedésű Mátrabérc Trail-en 6:27 óra alatt a 2. helyen végzett Pálos Zsófia.

– Őt látva határoztam el, hogy egyszer nekem is végig kell futnom ezt az útvonalat. Farkasdi Edinát azóta a barátnőmnek tudhatom, ha ő nincs, akkor ma én nem futkorászok. Sokat vártam erre a versenyre. A résztávokat az elmúlt években lefutottam, de fejben is fel kellett nőnöm ehhez a megmérettetéshez.

[caption id="" align="alignleft" width="300"] Pálos Zsófia számára a célba érés egy álom beteljesülését jelentette Beküldött fotó
[/caption]

Az ETK versenyzője szombat hajnalban izgatottan, de jókedvűen várta Kőkútpusztán a rajtot. Hajnalban még szinte sötétben bukdácsolt az első kilométereken, de ahogy társaival együtt kiért a gerincre, kivilágosodott. Előtte hullámzott az út, amelyen nyugodtan, nem elfutva az elejét kellett felérnem a Kékesre. Természetesen magával ragadta a csordaszellem, és időnek kellette eltelnie, amire beállt a pulzusa. Jól érezte magát, örült, hogy ott lehetett, és futhatott.

– Oroszlánvárnál a frissítésnél mondják, második vagyok – folytatta Zsófia. – Röviden egy „nem baj”-jal kommentáltam, miközben vigyorogtam. (Talán tudat alatt már itt elfogadtam ezt a pozíciót?) A futás alatt són és magnéziumon éltem, bár sajnos lefelé még így is meg-megakadtam, de ez sem szegte jókedvemet, főleg, hogy hátrányomból Emőkéhez (dr. Paál Emőke, a verseny későbbi győztese – a szerző) képest folyamatosan faragtam. Mátrakeresztesen csak két perccel tartott előttem, de már nem spannolt fel a helyzet. Tudtam, ha a Muzsla tetejéig nem érem be, lefelé már semmi esélyem. Inkább adtam fel a küzdelmet fejben, mint fizikálisan.

A célba hiányérzet nélkül futott. Megcsinálta, ami végre egy álom beteljesülését jelentette számára. Születésnapjára hét órán belüli időt és dobogót remélt, ami sikerült. Emőke előtt fejhajtással tisztelgett, mert fantasztikusan versenyzett. Türelem, türelem. Ez nem csak hosszú hajat, hanem rutint és magabiztosságot is teremt – mondogatta magában.

– Elindultam egy hosszú úton, aminek ugyan még mindig az elején járok, de egyre jobban tetszik, egyre inkább ragad magával – maradt lendületben a sportoló. – Nagy segítség számomra, legyen szó edzésről, versenyről, vagy éppen pihenésről a Compressport Hungary és a Hoka Team Hungary bizalma és támogatása. Köszönet nekik! Köszönet jár klubomnak az Egri Triatlon Klubnak, ahonnan sokszor el tudnak kísérni sporttársaim a hosszú edzéseimen. Eredményeimmel tovább szeretném öregbíteni az egri ultrafutók már így is tekintélyes eredménylistáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!