Kultúra

2014.05.09. 16:45

Megzenésített együttműködés

Egy közös zenekar létrehozása, valamint tanulmányi és kulturális együttműködés is szerepel abban a megállapodásban, amelyet tegnap írt alá Liptai Kálmán, az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF) rektora, valamint Balogh Gábor, a Vienna Konservatorium Budapest főigazgatója.

P. A.

A konzervatórium egyebek között vállalja, hogy felkészíti az Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola tanulóit, hogy az EKF-en tanuljanak tovább, valamint saját hallgatóit arra, hogy átléphessenek párhuzamos képzésre Egerben. Az Eszterházy főiskola, illetve annak Ének-Zene Tanszéke a hallgatók számára elsősorban párhuzamosan, szakpárban felvehető képzést nyújt, illetve a végzősöknek biztosítja az Ausztriában is elismert diplomát és továbbtanulási lehetőségeket.

Szerdán, az egri Líceumban tartott sajtótájékoztatón Balogh Gábor elmondta: a bécsi intézmény budapesti kihelyezett tagozata – amely elsősorban hangszeres klasszikus és jazz zenét oktat – több felsőoktatási intézmény megkeresését követően kezdeményezett együttműködést az egri főiskolával. Kiemelte: az EKF mellett szólt a kiemelkedő infrastruktúra, az elismert szakmai munka, illetve az intézmény zenei életben betöltött szerepe is.

A főigazgató elárulta: hasonló megállapodást kötöttek egy moszkvai és egy bolgár intézménnyel, céljuk az, hogy egy összművészeti, határokon átívelő felsőoktatási együttműködést alakítsanak ki.
Liptai Kálmán emlékeztetett: néhány hete Kínában járt az EKF-et képviselő delegáció, így hamarosan a keleti országból is fogadhatnak hallgatókat Egerben. Hozzátette: hazai rektorok a minap aláírták azt a szerződést, amelynek eredményeként 450 brazil egyetemi hallgató érkezik a tanév kezdetén hazánkba, így egyebek között az Eszterházy főiskolára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!