Sport

2014.05.27. 09:07

Rudinszky, Gledura és Török is a támogatottak között

A továbblépést segítik pénzzel a tehetségtámogató program sport kategóriájában.

B. Cs.

Rudinszky Ádám cselgáncsozó, Gledura Benjamin sakkozó és Török Zsolt birkózó is egriként részesült idén a Mol Tehetségtámogató Program Sport kategóriájának pályázati nyertesei között. A program olyan 10 és 18 év közötti magyarországi általános és középiskolás fiatal sportolók támogatását tűzte ki célul, akik már bizonyították tehetségüket országos vagy nemzetközi versenyeken, továbblépésükhöz azonban anyagi segítségre van szükségük.

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. A kuratórium munkáját szakértő zsűri segítette, amelynek tagja Kovács Katalin olimpiai és világbajnok kajakozó, Michelisz Norbert autóversenyző, Szilágyi Áron olimpiai bajnok kardvívó, valamint Dr. Petrekanits Máté sportorvos és Dr. Szabó Tamás a Sporttudományi és Diagnosztikai Központ igazgatója voltak. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe. A döntésről minden pályázót írásban értesítünk.

Ebben az évben összesen 113 fiatal nyerte el a Mol anyagi segítségét 26 millió forint értékben. A támogatottak között szerepel többek között Márton Anna junior világbajnok kardvívó, Sztankovics Anna úszó londoni olimpikon és Rapport Richárd, a jelenlegi legjobb magyar ifjúsági sakkozó.

Az Egri Úszó Klub korábbi tagjaként a mezőkövesdi Szilvási Gréta is a pályázati nyertesei között található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!