Közélet

2014.05.30. 16:40

Térítésmentes egészségteszt a pétervásárai gyermeknapon

Változatos programokkal várja a Pétervásárai Önkormányzat május 31-én, szombaton a város lakóit a Bocsi Attila Sporttelepre.

B. K.

A hagyományos gyermeknap ezúttal is a sportról, a mozgásról, a családok együttlétéről, a szórakozásról szól. A reggel 9 órakor kezdődő rendezvényt Eged István polgármester indítja, majd 16 óráig minden korosztály megtalálja a számára legüdítőbb eseményt.

A helyhatóság és a Parádfürdői Állami Kórház együttműködése révén idén az egészség is nagy hangsúlyt kap. A kórház Egészségfejlesztési Irodájának munkatársai szűrőbusszal jelennek meg, ahol különböző, a megelőzés, az egészség-megőrzés jegyében általános egészségügyi vizsgálatok, a szűrőbusz adta speciális szűrővizsgálatok állnak a sportpályára kilátogató érdeklődők rendelkezésére. Bőrgyógyászati-, szájüreg-, mozgásszervi, nőgyógyászati szűrés, csontsűrűség-, vérnyomásmérés, légzésfunkció vizsgálat, testzsír-százalék, testtömegmérés szerepel a palettán.

A szervezők arra buzdítanak minden lakót, hogy éljen a lehetőséggel, vegye igénybe a speciális egészségügyi szolgáltatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!