Sport

2014.06.13. 20:07

Dán kötélugrók tanulhattak a maklári Európa-bajnoktól

A maklári Lenksysteme Sport Klub Európa-bajnok versenyzője, Bánhegyi Hanna a napokban tért haza Dániából, ahol az ottani kötélugrók meghívására oktathatott.

HEOL

Tavaly a dániai Aalborgban rendezett Kötélugró Európa Bajnokságon írta be a nevét a kontinens legjobbjai közé a maklári Bánhegyi Hanna, akit most visszahívtak a dánok. Az ottaniak edzőtáborának vendége volt.

Az edzőtáborból visszatérve Hanna a heol.hu-nak elmondta: nem csak hatalmas élmény volt a dániai edzőtábor, de barátokat is talált az északi országbeli sporttársai között, akikkel tavaly együtt versenyzett. Beszámolt arról a felemelő érzésről, amit akkor érzett, amikor az általa bemutatott, tanított gyakorlatok egyre jobban sikerültek vendéglátóinak. Az ott töltött napok alatt ráadásul ő is sok újat tanult a helyiektől, mindenképpen hasznos volt a kinn töltött idő. Az edzőtáborban egyébként rajta kívül egy belga kötélugró fiú vett részt külföldi vendégként.

Hazatérve Hanna tovább folytatja a felkészülést a világbajnokságra. Július végén utazik majd a maklári csapat tagjaként Hongkongba, hogy közelebb kerüljön álmához, a világbajnoksághoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!