Közélet

2014.06.18. 09:15

Szolgálati közlemény: változunk kommentfronton

Búcsút vettünk a régi hozzászólásblokktól, a jövőben nálunk is Facebook-profillal lehet cserélni az eszmét.

HEOL

Két szempont ért ugyanis össze most, és érte el a változtatáshoz szükséges kritikus tömeget. Egyrészt általános gyakorlattá vált, hogy a hírportálok nem kérnek külön regisztrációt és bejelentkezést olvasóiktól ahhoz, hogy a cikkekhez hozzá tudjanak szólni - hanem lehetővé teszik azt, hogy Facebook-profiljukat használva tegyék meg ezt.

Másrészt kiadónknak is át kellett gondolnia eddigi gyakorlatát azt követően, hogy az Alkotmánybíróság közelmúltban hozott döntése meglepő szigort tanúsított az olvasóiknak hozzászólási lehetőséget biztosító weboldalak üzemeltetőivel szemben. A legkönnyebb döntés a kommentek teljes letiltása, és ezzel mindenféle felelősség kizárása lett volna – több hírportál is ezt az utat választotta. Mi azonban nem szerettük volna olvasóinkat megfosztani a megyei hírek legaktívabb fórumától, ezért a magunk részéről csak annyit szigorítunk, hogy az eddigi teljes anonimitás helyett bizonyos fokú személyazonossághoz kötjük a hozzászólás lehetőségét.

Reméljük, hogy e lépéssel a Tisztelt Olvasó nem csak annyit nyer, hogy kényelmesebben kommentelhet, hanem többet: egy kulturáltabb, megfontoltabb, érdemibb párbeszédfolyamot.

Az átállás során tapasztalható esetleges technikai döccenőkért előre is türelmüket kérjük - és köszönjük. A hozzászólásokkal kapcsolatos (tartalmi, technikai) észrevételeket a [email protected] e-mail címre várjuk.

További jó kommentelést!

Megjegyzés: a régi kommentek a továbbiakban nem láthatóak. A két rendszer ilyen összehangolására sajnos nincs lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!