Közélet

2014.07.02. 15:40

Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg a Stühmer új üzemét

Az avatáson a kormányfő közölte: a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány magyar élelmiszeripari fejlesztésekre, amelyekkel új munkahelyek jönnek létre vidéken.

G. R.

– Több figyelmet kell fordítani a kis- és közepes vállalkozásokra, mert a ma Magyarországon dolgozó összes ember 75 százalékának ők adnak munkát, ezeknek a társaságoknak az alapítói, tulajdonosai itt élnek közöttünk, közös a sorsunk – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök Makláron, ahol a Stühmer Kft. új telephelyét nyitották meg.

Az ünnepi eseményen a miniszterelnök szólt arról is: a következő években mintegy 300 milliárd forintot fordít a kormány magyar élelmiszeripari fejlesztésekre, amelyekkel új munkahelyek jönnek létre vidéken.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Orbán Viktor, Csóll Péter és Nyitrai Zsolt Makláron a Stühmer Kft. új telephelyének megnyitóján Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A kormányfő szavai szerint a magyar gazdaság akkor lesz „feldönthetetlen”, ha megtöbbszörözik a kis- és középvállalkozások (kkv) teljesítményét. Ehhez az kell, hogy a magyar adórendszer vállalkozóbarátabb és rugalmasabb legyen, hogy az adószabályok ne jelentsenek elviselhetetlen bürokratikus terhet a vállalkozni akaróknak –  hangsúlyozta.

A Stühmer Kft. több mint egy évszázados hagyományt élesztett fel az elmúlt években, amikor a márkanév megvásárlása után elkezdte gyártani a mind ízükben, mind megjelenésükben egyedi és exkluzív Stühmer édességeket. A minőségi csokoládék többsége saját fejlesztésű, de olyan eredeti receptúra alapján készülő nosztalgia termékek is megtalálhatók a kínálatban, mint amilyen a Korfu szelet, a Melódia szelet, az Aranydesszert vagy a Százszorszép desszert.

Nyitrai Zsolt, a térség fideszes országgyűlési képviselője az ünnepségen tartott beszédében azt mondta: Magyarország motorja a középosztály, tagjainak tenniakarása elengedhetetlen, az ő sikerükhöz azonban szükség van egy vállalkozásbarát környezetre, egy erős, támogató államra is.

Maklár polgármestere, Havasi László örömmel üdvözölte a településről elszármazott cégtulajdonos visszatértét. Csóll Péter, a Stühmer Kft. tulajdonos-ügyvezetője megnyitójában arról emlékezett meg, hogy Stühmer Frigyes ismertette meg a magyarokkal a minőségi csokoládé fogyasztásának kultúráját, köszönetet mondott mindazoknak, akik bíztak benne eddig.

A meghatott ügyvezetői köszöntőt követően pedig Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg az új telephelyet, ahol a százszázalékos magyar tulajdonú cég modern gyártósorokon készíti minőségi édességeit. A több mint 40 embert foglalkoztató vállalkozás termékei között a Stühmer csokoládék mellett a kézi készítésű bonbonok és cukrászsütemények is megjelennek, így a maklári telephelyen újonnan nyíló mintabolt kínálatában is. Termékeik fejlesztésébe a szintén tegnap megalakult Kóstolói Klub tagjait is bevonják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!