Kultúra

2014.07.11. 07:42

Szabadtéri könyvtár a játszótér mellett

Az érsekkerti játszótér mellett régi nagy kedvencek és új történetek várják, hogy a gyerekek felfedezzék őket.

J.H.

Fotó: Daniel Beran [BERAN PICTURES]


Már komoly múltja van a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár olvasást népszerűsítő programjának. 2009 óta minden nyáron – az időjárás függvényében – kiköltöznek gyerekkönyveikkel az érsekkerti játszótér mellé. A piros napernyő alatt megbújhatnak gyerekek és anyukák egy-egy mesekönyvet elolvasni. A könyvtár helyben lehetőséget biztosít számukra a beiratkozásra, egyszerre pedig, akár húsznál is több könyvet kikölcsönözhetnek.

„Közel van a lakóhelyünkhöz, szép környezetben található, elég nagy a választék és itt a gyerekek akár barátkozhatnak is egymással.” – méltatta a könyvtár programját Nóri és Marci anyukája. A gyerekek nyáron is szívesen hallgatják árnyékba bújva, vagy este, elalvás előtt a meséket. Nóri kedvencei, a Barbie és a Bogyó és Babóca könyvek mellett egészen a tinédzsereket érdeklő olvasmányokig, minden megtalálható a tricikli utánfutóján.
Idén még öt alkalommal teker ki gyerekkönyveikkel a könyvtár a játszótér mellé, hétfőnként és csütörtökönként délelőtt 10 órától délig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!