Közélet

2014.07.14. 07:36

Közösségi térrel gyarapodott a nagyrédei modell

Klubot működtet és egyre jobban feldolgozott helyi termékeket állít elő a rédei szociális szövetkezet.

HEOL


A Belügyminisztérium egy tavalyi támogató döntése nyomán 15 millió forintit költhettek eszközök beszerzésére a nagyrédei Start Közmunka-mintaprogram szervezői. A pénzből terepjárót, pincét, brikettáló gépet, terménydarálót és fóliázógépet vásároltak, amelyek már mindennapi használatba kerültek - közölte Balázs József polgármester.

A falu vezetőjének tájékoztatása szerint a modellprogram része immár egy új közösségi hely is. Eredetileg ifjúsági találkozási pontnak szánták a rédei Művelődési Házban fekvő Peach Clubot, ám a felújítás után több feladattal is bővül a klubhelyiség az önkormányzat friss döntése alapján.

A Nagyrédén megalakult Innova Szociális Szövetkezet bérelheti a helyet, ahol lehetőség lesz helyi termékek bemutatására, és kaphatóak lesznek a szövetkezet által előállított élelmiszerek is. A betérőket - korosztálytól függetlenül - csocsó, informatikai felszerelés és nagyképernyős televízió várja.

Az elmúlt hónapokban teljes festés, konyha-és bútorcsere, vezetékcsere történt  a helyiségben, és itt találhatnak további, kiegészítő módon használható területekre a falu egyre gyarapodó számú civil közösségei is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!